21 Haziran 2009 Pazar

2009-2010 Kreasyonu #3

Westbromvich -- umbro -- 1. forma

St. Etienne -- adidas -- 1. forma

St. Etienne -- adidas -- 2. forma

Middlesbrough -- adidas -- 1. forma

Real madrid -- adidas -- 1. forma

Real madrid -- adidas -- 2. forma

Lyon -- umbro -- 1. forma

Lyon -- umbro -- 2. forma

Liverpool -- adidas -- 3. forma

Lazio -- puma -- 1. forma

Fulham -- nike -- 1. forma

Feyenoord -- puma -- 1. forma

Feyenoord -- puma -- 2. forma
Ajax -- adidas -- 1. forma

19 Haziran 2009 Cuma

Glen Johnson

2 yıl önce 4 milyon pounda Porstmouth'a sattıkları Glen Johnson için, bu kez almak için Liverpool ile yarışa girmek zorunda kalıcak Chelsea. Liverpool'un ettiği teklifi bilmiyorumda Chelsea 17,5 milyon pound teklifte bulundu. Bakalım bu kavgadan galip çıkan olcakmı, yada olcaksa Topuz gibimi olucak ?

Chelsea Neill'imi İstiyor ?

Geçtiğimiz seneden beri Lucas Neill'in ismi Galatasaray ile anılır oldu. The Guardian gazetesinde yazdığına göre defans oyuncusunu maliyeti ucuz olduğu için Chelsea'da istiyormuş. Doğruysa eğer kriz Abramovic'ide vurdu galiba.

İnter'in 50 Efsanesi

Elin İtalyanı yapcağına İngiliz The Times İnter'in gelmiş geçmiş en iyi 50 futbolcusunu sıralandırmış. İlk sırada stadada ismini veren (aynı zamanda resimde) Giuseppe Meazza var. Şimdikiler ise biraz geride.
50 Ivan Zamarano
45. Gianluca Pagliuca
40. Dejan Stankovic
39. Nicola Berti
37. Jurgen Klinsmann
32. Esteban Cambiasso
26. Karl Heinz Rummenigge
24. Andreas Brehme
23. Christian Vieri
20. Ronaldo
19. Zlatan İbrahimovic
16. Valter Zenga
10. Istvan Nyers
9. Javier Zanetti
8. Lennart Skoglund
7. Armando Picchi
6. Giuseppe Bergomi
5. Mario Corso
4. Sandro Mazzola
3. Luiz Suarez
2. Giacinto Facchetti
1. Guiseppe Meazza (1927- 1940)
That the San Siro is officially named after him should offer a hint of just how important he was to Inter's history. Known as Il Balilla, he began as a centre-forward and developed into an attacking midfield player. He once famously scored a penalty against Brazil in a World Cup semi-final while holding his shorts up with his right hand - the elastic had snapped moments earlier and he wanted to preserve his modesty. He scored 243 goals for the club, while leading them to three Serie A titles. His 20 goals for Inter in the Milan derby are a record unlikely to be beaten. He also had a decent career for his country, winning the 1934 and 1938 World Cups and ending up as Italy's second-leading goalscorer of all time.

Juninho Katar Yolcusu

8 yıllık saltanattan sonra Lyon'da ayrılan Juninho, emekliliği gelmiş her topçu gibi soluğu Katarda aldı. 2002-08 yılları arasında 7 Fransa şampiyonluğu gören Juninho Katar'ın Al-Gharafa takımı ile anlaştı. Medyamızın her dönem ligimize getirdiği adam son çalımını güzel attı. Açıklanana göre yıllık 2,5 milyon dolar alıcak abimiz, iyi günlerde harcaması dileklerimle.

Drogba'ya 6 maç

Şampiyonlar ligi yarı final rövanşında 1-1 biten maçtan sonra hakem Ovrebro'ya küfreden Drogba'ya UEFA 6 maç men cezası verdi. Olayların içinde bulunun Bosingwa'da Uefa tarafından 4 maç ceza aldı. Ancak bu verilen cezalardan Drogba'nın 2 maçı ve Bosingwa'nın 1 maçı 2 senelik ertelendi.

18 Haziran 2009 Perşembe

Hazmedebilmek


efes pilsen : 4 - 2 : fb ülker

16 Haziran 2009 Salı

Anlamsızca

Ben neden bu akşam böyleyim, ben neden bu akşam şarhoş olmak üzereyim, ben neden bu akşam onu düşünmekteyim, ben neden bu akşam sadece küçükken arabada dinlediğim Orhan Gencebay'ı dinlemekteyim, ben neden bu akşam bu haldeyim, sıralarsak ben neden diye gider durur böylece. Kabullenmek varken bu işi neden hala laf anlatamıyorum kendime, neden hala kalp ile mantığın savaşı devam ediyor, nedenki ? Kestirip atamamak mı suç, yada kendime söz geçirememekmi ? Cevabı ben bile bilmedikten sonra ne yapsam bilmiyorum. Bu işin olmaması için yüzlerce neden varken, içimdeki lanet sesin bu işin olması için onlarca neden sayması 10 sayısının 100 sayısına ben senden daha büyüğüm ulan diyerek kafa tutması gibi birşey olsa gerek. Yalnızken çoğu kez soruyorum kendime aslında sen bu hallere düşcek adammıydın diye ama adammıyım ki ben ? Adam olan arkadaşına aşık olurmu ki. İşte sorun burda çıkıyor ya " arkadaşa aşık olunurmu ? " Düştük işte bi şekilde bu yola, düşmeden önce yok çıkanlarla yok aşık olanlarla taşşak geçen zat-ı muhterem - yani ben oluyorum - onlardan daha beter olmuş vaziyetteyim. Toparlanmama az kaldı, hissediyorum çünkü , kabullenmek üzreyim çünkü kalp mantığa karşı olan savaşını kaybetmek üzere, çünkü hiç istemesemde kaybetmek üzere çünkü kaybetmek zorunda. İnsan hayatında kaybetmek istermi ki hiç, işte istiyor bi yerde bile bile kaybetmek. Mecburum çünkü yolun karşı tarafında güneş başka taraflara doğru doğuyor hergün. Şarkı döndükçe dönüyor 1 saattir, çok seviyorum Şebnem Ferah'tan geliyor, Ay şarkısını söylüyor, sözleri aslında herşeyi anlatyor, umutsuzluğu anlatıyor ( Kreş - Ben hala seninim ayrı bi tez konusu :)
Ay ışığına vuruldum ben
Çok uzaklarda olsa da
Sonumuzu bile bile seviştim ben
Artık gece hiç olmasa da

Ay ışığına vuruldum ben
Başka dünyaya yansa da
Çok zor geçen günün ardından uyurken ben
Odam hep ışıksız kalmışsa da

Bu ev artık yuva değil
Bütün eşyalar üst üste terketmeden önce
Kreş ve Ben hala seninim şarkısını parantez içine yazarken bu şarkı neden bi anda çaldı ?

15 Haziran 2009 Pazartesi

Daniel Güiza

Allahım, bana böyle güzel bir resmi görmeyi nasip ettiğin için sana ne kadar şükretsem azdır :D

14 Haziran 2009 Pazar

11'in Vedası

O'nuda şutladı saygıdeğer yönetim, O'nunda diğerlerinden farkı kalmadı. O sahanın ortasında ağlayan adamda bıraktı artık futbolu, tekliflere rağmen. UEFA şampiyonluğu ve dünya kupası mucizesinden sonra diğer şerefsizler gibi satmadı takımını kaldı gitmedi hiçbiryere. Gidişide sessiz sedasız oldu, O'na yakıştığı gibi.

13 Haziran 2009 Cumartesi

2009-2010 Kreasyonu #2

PSV -- nike -- 2. forma

Palmerias -- adidas -- 1. forma

PSG -- nike -- 2. forma

PSG -- nike -- 1. forma

Genoa -- asics -- 3. forma

Genoa -- asics -- 2. forma

Genoa -- asics -- 1. forma

Big Phil

Paranın bir başka konuştuğu yerde Özbekistan. Devre arasında Chelsea'den şutlanan Scolari boş geçirdiği 2. yarıdan sonra Özbekistan'ın meşhur takımı Bundyodkor ile anlaştı. 1 buçuk senelik anlaşma imzalayan Scolari bakalım kontratının sonuna kadar orda dayanabilecekmi. Şahsen ben olsam yerim parasını ya ne işim olur Özbekistanda avrupada takımmı yok.

Manchester United & AON

Kriz döneminde iyice afallayan AIG, ManU sponsorluğundan çekildiğini açıkladı. Boş kalan kırmızı formanın reklam yeri fasla boş durmadı. 2 harf değişti reklam yerinde. AIG'di AON oldu. Eskisi gibi bunlarda sigorta şirketi. 4 yıllığına 93 milyon euroya anlaştılar. Ronaldo'dan gelen 94 milyon euro ile ManU süper güç olma yolunda ilerliyor.

Los Galacticos Episode II #2

Dış basın artık fotomaç'ımız ile photoshop alanında yarışacak düzeye geldi. Ama adamlar gerçek haberlere photoshop yapıyorlar orası ayrı. Perez başa gelince zaten herkez biliyordu devasa paralar harcayacağını. İlk döneminde her sezon ayrı bi yıldıza dünya para bayılan Perez, başkanlıktan ayrı geçen senelerin acısını şimdi yıldızları bu sene alarak çıkartıyor. Kaka'ya 65 milyon euro verdikten sonra Ronaldo içinde 94 milyon euroyu gözünü kırpmadan verdi. David Villa'yıda alarak üçleme yapacağı kesin gibime geliyor bana. Ronaldo Calderon döneminde de zaten ilk sırada yer alıyordu Real listesinde. Calderon döneminde yapılan Real transferleri, alınan futbolcuların eklenenin altında performans göstermeleri yada dünyanın Hollandalısını toplamaları ters tepti, bide Faubert gibi bi adamıda almışlardı :) Daha geçen devre arasındaki transfer döneminde City'nin aşırı uçuk transfer teklifini geri çevirip ben para için Milan'ı satmam diyen Kaka, City'nin ona verdiği bonservis parasının hemen hemen yarısına Madrid yolunu tuttu. Ya City onun istediği bi takım değildi, yada Perez'in alamıyacağı adam yok bu piyasada. Milan'ı satmam deyip bi anda bayrak adam olan Kaka'ya olası bi Real-Milan eşleşmesinde Milan'lıların tavrını merak ediyorum. David Villa'ya gelirsek Perez bu adamıda alır, Valencia büyük bi borcun içinde ama bu adam satılırsa Valencia o parayı transferemi ayırır yoksa borcamı ayırır bilemem. Villa giderse eğer Silva'da durmaz gider, ardından Valencia için acı son kaçınılmaz olur. Anlaşıldığı gibi para & perez konuşur.

Vaka-i Mehmet Topuz

1 haftadır süren bu kavga, gürültü, savaşı Fenerbahçe tarafı kazandı. Zaten dün akşam 12buçuk gibi ntvspor flaş haber olarak geçti. Resimde de zaten görüldüğü gibi herşey. Hafta içinde Beşiktaş formasınla poz veren Mehmet Topuz, Fenerbahçe ile anlaşmak için beni aradı diyen Rıdvan dilmen ve yırtık dondan fırlar gibi çıkan Mehmet Topuz aslında Galatasaraylı deyipte beni Galatasaraylılığımdan utandıran eski yönetici Fatih Gökşen. İyice meşgul edildi bu konu zaten. Ve en son işte resimdeki gibi Aziz Yıldırım özel uçakla Kayseriye giderek Mehmet Topuzla anlaştı. 02.20 gibi İstanbula gelen ikili kendilerini bekleyen araca binerek hızla olay yerinden uzaklaştılar. Büyük olasılıkla pazartesi günü bol şafşatalı biçimde Fenerbahçeye imza atmasını bekliyorum. Ama kesin bilgiyi fenercell'liler ilk öğrenirler bizde onlardan öğreniriz.

9 Haziran 2009 Salı

Spor Klübümü ?

Beşiktaş spor klübü olmuşta haberimiz yok.....

8 Haziran 2009 Pazartesi

Mehmet Topuz


2 satırda ben yazayım dedim içimden geldi. Ortağım hayretler içersinde kalıcak :D
2 yüzyıllık klubu karşı karşıya getirmiş ve transferin en konuşulan ismi oldu bi anda topuz. Kapışılan oyuncu için çok konuşuldu ama adamın bi kariyerine bakmaktada yarar var. Türkiye liginde 4 büyüklere karşı oynanan maçlara kendini hiç gösterememiş birisidir Mehmet Topuz. Anadolu kluplerinde büyük oyuncu olabilir ama Milli takımda bile istikrarı sağlayamamış bi oyuncu. Kayserisporda herhangi bi mesafeden şutunu atarsın ama büyük klüplerde öyle kafana göre şut atamazsın. Beşiktaşta oynamak istediğini dile getirdi ama Aziz ile telefon görüşmelerinide dün Telegolde açıkladılar. Sorun bence Topuzda. Çok cahillik yapmış birisi. Tahminim gelecek sezon Kayseride oynucak. Bir Fenerbahçeli olarak Topuzun fenerde oynamasını istemiyorum. Oynasa bile taraftara kendisini sevdirmesi çoookk zor!

Hidoooo


Hido finallerdeki en iyi oyununu oynadı diyebilirim. 22 sayı attı ama Kobeye dur diyemedi. 1 pozisyon hariç. Fotoğrafta görüldüğü üzere çok temiz bi blok. Maç 88 - 88 iken yapılan bloğunda tadı bi başka. Seri 2-0 Lakers lehine. Soraki 2 maç Orlandoda. İzlenmeye değer maçlar....

7 Haziran 2009 Pazar

Tüpçü Demirörene


Tükürdüğünü yalatırlar....

6 Haziran 2009 Cumartesi

Ferrara Juve'de..


Milan yaparda Juve kusur kalırmı ? Kalmadıda zaten Ciro Ferrara'yı takımın başına geçirdiklerini acıkladılar.

5 Haziran 2009 Cuma

4 Haziran 2009 Perşembe

Bayernden 5nci Hamle


Bayern Münih'in, Hollanda'nın SC Heerenveen takımında oynayan Hırvatistan Milli Takımı oyuncusu Danijel Pranjic'i tranfer ettiği bildirildi.Mario Gomez, Ivica Olic, Alex Baumjohann ve Anatolij Timoschtschuk'tan sonra beşinci transferi oldu. Bu Bayernden bi cacık olmaz bu nası bi trasnfer politikası...

3 Haziran 2009 Çarşamba

2009-2010 Kreasyonu #1

Westham United -- umbro -- 3. forma

Westham United -- umbro -- 2.forma

Paris SG -- nike -- 1. & 2. forma

Olympique de Marseille -- adidas -- 2. forma

Olympique de Marseille -- adidas -- 1. forma

İtalya 2009 Konfederasyon Kupası -- puma

Everton -- le coq sportif -- 1. forma

Blackburn Rovers -- umbro -- 1. forma


Aston Villa -- nike -- 2. forma

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin