31 Temmuz 2009 Cuma

ELANOOOOO

- Rüyaysa bu gerçekten artık uyanmak istiyorum -. maNga'nın bitti rüya şarkısı.
- Rüyaysa bu gerçekten artık uyanmak istemiyorum -. maRco'nun bitmesin rüya adlı sallama şarkısı.
Kewell, Baros, Rijkaard, Neskeens, Keita derken şimdede Elano. Eğer rüya ise bu çimdirip uyandırmayın ulan. Vuhh ulan Haldun, büyük adamsın vesselam.

28 Temmuz 2009 Salı

Galatasaray 2009-10 Formaları






Adidas yaptı yapacağınımı desem, yine kulüp sıçtı batırdı mı desem suçu kime atsam bilmiyorum. Geçen seneki ki şimdiye kadar gördüğüm en iyi sezon formalarından sonra bunlar hayal kırıklığına uğrattı beni. Beyaz forma Uefa kupasını aldığımız maçtaki o güzelim formaya az da olsa benziyor ama gel gör ki antrenman formasından farkı yok. Klasik parçalıya gelecek olursak, geçen sezon çıkan parçalının eline su dökemez gibi geliyor bana. Şimdiye kadar yapılan en iyi parçalı geçen yılki parçalı formaydı zaten. Bu sezonki parçalı forma 1908 serisindeki ilk parçalı Galatasaray formasına benzetilmeye çalışılmış. Az da olsa hoşuma gitti. Ve en bomba olan formaya, aylardır lila diye çığırdıkları ama dün gördüğüm kadarıyla resmen mosmor olan formaya gelelim. Ey büyük Galatasaray camiası hiç mi kafanız çalışmıyor, tamam anlıyorum değişiklik olsunki satış artsın yönünde hedefleriniz de, mor renk nedir allah aşkına. Git başka renk bul ya olmazmı, ne dir bu böle milka ineği gibi olduk ya. Hiç mi bu kararı alanların aklına gelmiyor, allahın eziklerinin onlarca iğrenç espiri yapacağı. Akıl var mantık var. 3 formada bende hayal kırıklığı yarattı. Ama yakından gördükten sonra fikrim değişebilir, sanmıyorum ama mor bile belki hoşuma gidebilir. Bi store yolu yapıp gitmek görmek lazım, mümkünse bu sezon uzun kollu tercihimdir alcak olursam.

Oha Artık Ya !!!

Aynı günün 2 ayrı baskı yapılmış fotomaç gazetesi. Birisi taşra baskısı, diğeri şehir baskısı. Ohaaa artık diyorum.

Morientes Marsilya'da

Monaco döneminde beraber çalıştığı Deschamps ile yarım kalan aşk artık Marsilya sahilinde devam edicek. Valencia'dan ayrıldıktan sonra kulüp arıyan Fernando Morientes Marsilya ile anlaştı. Bonservis ücreti verilmeden alınan futbolcu 2-3 gün içerisinde imzayı atıcak. Morientes ile beraber Marsilya'nın forvet sayısı 7'ye yükselmiş durumda. Manchester City'den sonra bu açık mavi renkli takımlardaki forvet manyaklığı nedir anlamış değilim.

Samuel Eto'o /// Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic #9 Barcelona

Samuel Eto'o #9 Inter
Hangisi daha yararlı olucak yada 2'sidemi yararlı olucak, zaman göstericek 9 numaranın kime daha çok oturacağına.

26 Temmuz 2009 Pazar

Yeni Transfer

Chelsea'nın golü.... 15 numaralı formasıyla.... Carrrrmeloooooooo

2009-2010 Kreasyonu #6

Fenerbahçe -- adidas -- 3. forma
Fenerbahçe -- adidas -- 2. forma
Fenerbahçe -- adidas -- 1. forma
Beşiktaş -- adidas -- 3. forma

Beşiktaş -- adidas -- 2. forma

Beşiktaş -- adidas -- 1. forma

Shaktar Donetsk -- nike -- 1. forma

Schalke 04 -- adidas -- 3. forma

Schalke 04 -- adidas -- 2. forma

Rapid Wien -- adidas -- 1. forma

Porstmouth -- canterbury -- 2. forma

Panathinaikos -- adidas

Nice -- lotto

Lille -- canterbury -- 3. forma

Lille -- canterbury -- 1. forma

Lille -- canterbury -- 2. forma

Getafe -- joma

Feyenoord -- puma -- 3. forma

Porto -- nike

Metz -- kappa -- 1. forma

Metz -- kappa -- 2. forma

Everton -- le coq sportif -- 2. forma

Celtic -- nike -- 3. forma

Aston Villa -- nike -- 1. forma

Adidas Avrupa Kupaları Topları



Uefa bu yıl avrupa kupalarında oynanacak maçlar için adidas'a özel top ürettirdi. Geçen 2 yıl boyunca Uefa kupası maçlarında top sponsoru nike'idi. Artık bu yıldan itibaren Europa League top sponsoru adidas oldu. Yukardaki 3 resimde bu yıl Şampiyonlar ligi, Avrupa ligi ve Super kupa finalinde oynanıcak toplar bulunmakta.

Marca @ 26 temmuz 2009

Benitez'den Xabi'ye ufak bi rica : Anfield'de kal burası seni seviyor.

Gs Store




Adnan Polat döneminde Gs Store'nin düzelip ve değiştiğini tekrar tekrar anlatmaya gerek yok artık. Gün geçtikçe iyi ürünler çıkmaya başladı, yelpaze genişledi birde mağaza sayısında artış olursa daha iyi olur. İşte resimde çıkan son 2 ürün. 2'side 22,5 TL. Alınırmı? bence Peşindeyiz! atkısı alınır. Tam ultrAslan işi olmuş.

Fenerbahçe:5 - Boluspor:1

Honved provasını Bolu karşısında yapan Fenerbahçe, kendi kuvvetinin kat ve kat altında bulunan Bolu'yu 5-1 mağlup etti. Maça beklenildiği gibi Fenerbahçe hızlı başladı. 8. dakikada Gökhan'ın pasını altıpas üstünde alan Alex düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi. 41 de defanstan dönen topu ceza sahası dışında bulan yeni transfer Dos Santos düzgün ve klas bi vuruşla skoru 2-0 yaptı. Süper hazırlanan ve gelişen 3. golde Carlos'un pası Güiza'dan beklenmedik derecede iyi orta ve Bilica'nın kafa yüksekliğinde ayakta vurduğu topla gol geldi. Kaleciden dönen topa klasik Alex tamamlamasıyla 4-0 olan skor Mehmet Topuz'un ara pasıyla fırlayan Güiza'nın attığı golle 5-0 oldu. Erdem'in ayağından skoru 5-1 yapan Bolu maçın skorunu belirlemiş oldu. Yeni transferlere gelirsek Dos Santos ilk maçında golle tanıştı, zaten golden sonra Aziz Yıldırımı gösteren kameralar başkanın ağzı kulaklarında olan vaziyetini yakaladı. Sol kanadı iyi kullandı, defansif özellikleri olduğu için Carlos ile o bolgede hep pozisyon değiştirerek oynadılar. Atıığı güzel golde cabası zaten. Diğer brezilyalıya geçersek, Christian Dos Santos'un aksine uyum sorunu yaşadı. Eğer kadroda kalıcı olmak istiyorsa daha fasla topa basıp rakipten top kapması lazım.

Beşiktaş:1 - Olympique Lyon:1

Eveli akşam Sevilla - Juventus karşılaşmasında bile tribünler, turnuvanın evsahibi Sevilla olmasına rağmen bomboştu ki Huelva'da oynanan bu maçta daha boş olması çok normaldi. Bu arada Beşiktaşın bu yılki formalarına çirkin diyenlere katılmıyorum, dün akşam forma gayet güzel bi şekilde duruyordu topçuların üstünde. Maça gelicek olursak ilk yarıda sahada pozisyon üretemeyen bi Beşiktaş vardı. Ne zamanki Bobo - Nobre değişikliği oldu Beşiktaş'ta pozisyon anlamında kıpırdanmalar oldu. Tello bu maç defansif anlamda kötü bi maç çıkardı. Zaten yenen golde Tello'nun kaptırdığı topla geldi. Topu kapan Lyon'lular ayağa paslarla Beşiktaş ceza sahasına kadar geldiler, Kallstrom'de ceza yayı üzerinden düzgün bi vuruşla topu ağlara gönderdi. İlerleyen dakikalarda Kallström'ün frikiği üst direkte patladı. Dakika 84'te İsmail'in güzel vurduğu kaleci Vercoutre'nin de aynı güzellikte kurtardığı bi pozisyon vardı, ardından gelişen posizyonda Sivok'un kafa vuruşu direkten döndü Ferrari tamamlamak istedi defans topu çizgiden çıkardı ve kornere uzaklaştırdılar. Tello'nun kullandığı kornerde Nobre kafayla topu ağlara gönderdi. Maçta bu golle bitti zaten. Beşiktaş bana göre oynadığı 2. ciddi hazırlık maçındanda 1-1 lik skorla ayrıldı. Lyon'un 24 milyon euro bayılarak Porto'dan aldığı Lisandro Lopez sakatlığı nedeniyle oynamadı bu maç. Bjk gruptaki 2. ve son maçını çarşamba 23,30da Porto ile oynayacak.

24 Temmuz 2009 Cuma

Ronaldo var, Ronaldo var

Petitin yerinde okudum, gözümdeki adam mertebesinde yükseldi Ronaldo, diğer çakma Ronaldo'lara inat. Hadisemiz 13 yaşındaki Ronaldo hayranı filistinli kız, Ronaldonun ülkesini ziyaretinde onunla tanışmak istemesi ama sadece uzaktan görmesi. Ve ardındankısa bi süre sonra savaşta hayatını kaybeder bu kız. Şimdi bu kızın hayatı Brezilya- İran ortak yapımı bi film olarak sinemaya aktarılcak. Ronaldo'yada sormuşlar oynarmısın diye. Tereddütsüz cevap : Oynarım.
2002 dünya kupası zamanları ben ve efe ;
efe: abi bu ronaldoya ne kadar benziyom ben
me: ya bi git enle mi uğraşcam
efe: ya abi bi baksana dişler falan çok benziyoz
me: hee tabi hatta sen ona değilde o sana benzio
efe: aynen ya nasıl farketmedim ben değil o bana benziyomuş
me: ********************************

Galatasaray : 2 Tobol : 0

Yeni teknik direktör, yeni oyuncular, en önemlisi yeni bi oyun şablonu. Takımın bu oyun şablonuna daha hem oturmadığı hemde alışamadığı gayet açık ve net. Rakip zaten tam bi kapalı kutudu. Kapalı kutu olabilir ama senin elindeki mevcut kadro ile bu takımı burda yerin dibine sokman gerekir. Tobol kimdir ? Bu eşleşmeden önce adını duyan varmıdır ? bilmem. İlk maçta resmen hazırlık maçı havasında, aman kaçırsam ne olur bunlarda kimki deyip 1-0 geriye düştükten sonra zar zor 1-1 edince skoru bu maça hafiften tırsarak Galatasarayın çıkmasını sağladı bence. Bu maçta sadece Mustafa Sarp, Arda ve Serdar Eylik oynadıkları oyunla dikkatimi çekti. Mustafa'nın oyun yapısı galiba bu yıl takımın orta sahasının biraz daha çeki düzenli olmasına yarıyacak gibi. Rijjkard'dın Barça'daki 4-3-3 sistemini göz önüne alırsak orta 3lünün en gerisi onun olucak gibi. Arda'ya gelicek olursak, 10 numaralı forma kendi kanımca daha bi oturmuş arkadan bakınca ona. Bu oyun sisteminde bu arda çok yorulur, erken havlu atar gibime geliyor. Tamam maç çok kuvvetli bi rakibe karşı oynanmadı, hazırlık maçlarında bunun daha kuvvetlileriyle oynadık ama maç resmi bi maç olunca ister istemez insan bazı şeyleri takıyo. Ve Serdar Eylik, yüzüne aldığı darbeyle geçici hafıza kaybı yaşadı, direk hastaneye kaldırıldı. Maç içinde sol kanatta çok iyi oynadı. Adam geçişleri, hızlı driblinge kalkması iyi oyunuyla bu çocukta iş var dedirtti. İtekaka da olsa Tobol geçildi, rakip şimdi İsrailden Netanya. İlk maç 30 temmuzda bakalım neler olucak.

14 Temmuz 2009 Salı

Aleyküm Selam

"Selamun Aleykum" diyerek başladı Keita. Allahın selamı havada kalmaz, " Aleykum Selam " ozaman Popito.

Arapların Son Hediyesi

City'nin bu yaz bombası Carlos Tevez oldu. Resimdeki Arjantin milli takımının antrenman forması olsada Tevez açık mavi-beyaz forma altında oynayacak. Kırmızılardan ayrılan Tevez şehrin diğer tarafıyla 5 yıllık sözleşme imzaladı. ManU'da olduğu gibi City'de de 32 numaralı formasıyla boy gösterecek Tevez. Manchester derbisi 19 eylülde Old Trafford'da oynanıcak bakalım ev sahibinin tepkisi ne olucak. Domuz başı atmıcakları kesindir ama.

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin