31 Ağustos 2009 Pazartesi

Caner Erkin Galatasaray'da

2 haftadır bittiğini alındığını biliyordum zaten, ama resmi siteden bi açıklama gelmeyince ister istemez transfer gerçekleşmedimi yoksa diye düşünmüyor değil. Sezon sonunda satın alma opsiyonu ile birlikte Caner Erkin 1 yıllığına CSKA Moskova'dan kiralandı. Hayırlı olsun.

Avrupa'da Pazar

Larissa : 0 - Olympiacos : 2
22' Leonardo
32' Maresca

Panathinaikos : 1 - Xanthi : 0
39' Katsouranis

Hibernian : 0 - Celtic : 1
41' Samaras

Hamburger SV : 3 - 1.FC Köln : 1
19' Guerrero
66' Guerrero
86' Trochowski (pen.)
------
76' Chihi

Heracles Almelo : 0 - Ajax : 3
68' Alderweireld
87' Cvitanich
89' Aissati

Aston Villa : 2 - Fulham : 0
3' Pantsil (k.k.)
59' Agbonlahor

Paris SG : 3 - Lille : 0
27' Clement
78' Luyindula
90' Jallet

Hertha Belin : 2 - Werder Bremen : 3
73' Piszczek
90' Ebert
------
57' Mesut Özil
74' Borowski
83' Naldo

Portsmouth : 0 - Manchester City : 1
31' Adebayor

Valencia : 2 - Sevilla : 0
47' Mata
80 ' Hernandez

Sampdoria : 3 - Udinese : 1
11' Pazzini
45' Mannini
83' Cassano
------
56' Di Natale

AS Roma : 1 - Juventus : 3
34' De Rossi
------
24' Diego
68' Diego
90' Melo

Olympique de Marseille : 0 - Bordeaux : 0

Turkcell Süper Lig 4. Hafta Pazar Matinesi

Fenerbahçe : 2 - Manisaspor : 1
79' Guiza
90+4 ' Semih
------
86' Ergin

Trabzonspor : 1 - Bursaspor : 1
28' Colman
------
12' Turgay

Kasımpaşaspor : 0 - Gençlerbirliği : 4
20' Harbuzi
60' Mustafa
77' Kahe
90+3' Hurşit

Sivasspor : 0 - Diyarbakırspor : 2
5' Cihan (k.k.)
90+2' Mendoza

30 Ağustos 2009 Pazar

Start

Usain Bolt @ Santiago Bernabeu
Real Madrid - Deportivo la Coruna
29.08.2009

Pazar Kapışmaları

AS Roma - Juventus
Olimpico 21:45
AS Roma :
Artur - Motta - Mexes - Burdisso - Riise - Taddei - Pizarro - De Rossi - Totti - Vucinic - Menez
Juventus :
Buffon - Grygera - Cannavaro - Chiellini - De Ceglie - Camoranesi - Poulsen - Marchisio - Diego - Amauri - Del Piero.

Olympique de Marseille - Girondis de Bordeaux
Velodrome 22:00
Olympique de Marseille :
Mandanda - Bonnart - Diawara - Heinze - Taiwo - Cisse - Mbia - Cheyrou - Kone - Brandao - Niang
Girondis de Bordeaux :
Carrasso - Chalme - Henrique - Planus - Tremoulinas - Jussie - A. Diarra - Gourcuff - Wendel - Chamakh - Cavenaghi

6 Hafta Kenardan

Tottenham uzun zamandan sonra tam rayına oturmuş 4'te 4 giderken illa bi terslik çıkması gerekirdi, olduda zaten. Dün oynanan Birmingham maçında Lee Bowyer ile girdiği ikili mücadelede sakatlanan Modric'in sağ ayak kaval kemiği kırıldı ve en az 6 hafta sahalardan uzak kalıcak Modric. Bu süre içinde Hırvatistan'ın İngiltere ile oynayacağı milli maç ile beraber, Tottenham'ın Chelsea ve Manchester United ile oynayacağı maçları kenardan izlemek zorunda kalıcak genç Hırvat.

Transfer Sezonu Biterken #1

Eylül 1'e kadar trasferler patlar durur artık. Şimdilik elimizde olanlarla yetinelim biz. Mesela en sıcağı Mateja Kezman PSG tarafından Zenit'e 1 yıllığına kiralandı. Galatasaray'lı Mehmet Güven'de aynı şekilde 1 yıllığına Kasımpaşaspor'a kiralandı. Bilindiği gibi hafta içi Tuncay ve Huth Stoke'nin yolunu tutmuşlardı. Dinamo Kiev'de parlayıp Milan'da patlama yaptıktan sonra ne gerek varsa Chelsea'ye giderek kendini ve kariyerini bitiren Shevchenko, Kiev - Milano - Londra hattından sonra tam tersi istikamette yol almaya başladı. Ve her kurtun sonu gibi Shevchenko'da kürkçü dükkanına dönmüş bulunmakta. Dinamo Kiev dünya piyasasına sunduğu 33 yaşındaki Shevchenko ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Cuma akşamı oynanan UEFA Super Cup finalinde yeni takımına karşı son kez eski takımı Shaktar Donetsk forması giyen Dmytro Chygrynskiy artık Barcelona'lı. Super kupa finalinde zaten oyuncu ve takım ile prensip anlaşmasına varılmıştı. 22 yaşındaki Chygrynskiy için Barça, Shaktar'a 25 milyon euro ödeyecek. Volkan Yaman'da bilindiği üzere Eskişehir ile sözleşme imzaladı geçen günlerde. Beşiktaş'ın Şampiyonlar ligi grubundan rakibi CSKA'nın en büyük gol umudu Wagner Love ne hikmetse Palmerias'a 1 yıllığına kiralandı. Ve haftalardır dönen 10,5 muhabbetini zerre anlamış değilim, neyi anlatmaya çalışıyor ne anlama geliyor bilmiyorum. Gaziantepspor'un senelerdir en büyük alıcısı Beşiktaş 8 milyon dolara Brezilyalı'ya 1 gram benzemeyen japon çakması Tabata'yı renklerine bağladı. İmza atılmadan inanmak zor aslında söz konusu Beşiktaş ise, Topuz transferi hala gözümüzün önünde dururken.

Avrupa'da Cumartesi

-Premier League-
Büyük maçlar Avrupa'da erken başladı bu sezon. Manchester United bugün evinde çoluk çocuk takımı olarak lanse edilmeye başlayan Arsenal ile oynadı. İlk yarının 39. dakikasında Arshavin'in golüyle Arsenal ilk 45 dakikayı önde tamamladı. 2. yarı uyanan şeytanlar, dengeli götürdükleri 2. yarıda 58. dakikada Rooney2in penaltı golüyle eşitliği yakaladılar, ilerleyen dakikalarda Diaby kendi kalesine attığı golle maçı ManUtd'a vermiş oldu. Diğer sonuçlar:
Chelsea: 3 – Burnley: 0
Blackburn Rovers: 0 – West Ham United: 0
Bolton Wanderers: 2 – Liverpool: 3
Stoke City: 1 – Sunderland: 0
Tottenham Hotspur: 2 – Birmingham City: 1
Wolverhampton: 1 – Hull City: 1

-Bundesliga-
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki diğer rakibi Wolfsurg bugün Allianz Arena'da Bayern'in konuğuydu. Konuk olduklarına pişman olmuşlardır zaten. 2 gün önce transfer edilen Robben 2. yarıda Hamit'in yerine girdikten sonra zaten filmi kopardı. 27'de Mario Gomez ile öne geçen Bayern, yeni transfer Robben'in beklenenden hızlı çıkmasıyla beraber 68 ve 80'de attığı gollerle maçı 3-0 kazandılar. Geçen yıl şampiyon olan Wolfsburg'un yerinde yeller esiyor gibi.
Bundesliga'daki diğer sonuçlar:
Stuttgart - Nürnberg: 0-0
Schalke 04 - Freiburg: 0-1
Bayer Leverkusen - Bochum: 2-1
Hannover - Hoffenheim: 0-1
Eintracht Frankfurt - Dortmund: 1-1

-La Liga-
Ve sonunda merakla beklenen lig en merak edilen takımın maçıyla başlamış oldu. Ronaldo, Kaka, Benzema ve Xabi gibi yıldızları kadrosuna katan Real ilk maçını seyircisi önünde Deportivo karşısında oynadı. Uasin Bolt'unda tribünden izlediği maçta Real öne geçtikçe Deportivo her defasında eşitliği yakalamasına rağmen Diarra'nın ceza sahası dışından attığı gole karşılık veremedi.
Real Madrid : 3 - Deportivo la Coruna :2
26' Raul
35' Cristiano Ronaldo (pen.)
60' Lass Diarra
------
30' Riki
46' Valeron

-Serie A-
Maalesef ülkemizin yayıncılık acizliği nedeniyle Milano derbisini kaçırdık. Inter deplasman statüsünde olmasına rağmen Milan'ı adeta parçaladı. Baştan sona üstün oynayan Inter, Milan'ı gerçektende bozguna uğrattı bu akşam. Yeni transfer Sneijder ve Milito ile pozisyonlar bulan Inter 29. dakikada Genoa'lıların paslaşmasında Motta'nın ayağından golü buldu. 34'te Maicon Gattuso tarafından düşürüldü ve penaltıyı kullanan Milito farkı 2'ye çıkardı. 40. dakikada yine Gattuso Sneijder ile 2 mücadele sırasında gördüğü 2. sarı kartla oyundan atıldı. Artık iyice rahatlayan Inter 45'de Maicon ve 67. dakikada ceza sahası dışından Stankovic'in attığı golle skoru belirledi.
AC Milan : 0 - Inter : 4
29' Motta
34' Milito
45' Maicon
67' Stankovic

Turkcell Süper Lig 4. Hafta Cuma - Cumartesi Matinesi

Beşiktaş : 0 - Gaziantepspor : 0

Ankaragücü : 2 - İstanbul Büyükşehir Belediyespor : 2
39' Emre
51' Vassell
------
7' İskender
41' Tum

Eskişehirspor : 2 - Antalyaspor : 1
10' Mehmet Yılmaz
19' Youla
------
3' Kerim

Kayserispor : 3 - Denizlispor : 0
3' Cangele
63' Makukula
84' Cangele

29 Ağustos 2009 Cumartesi

Super Cup Barca'nın


Barca ortada alınmadık kupa bırakmadı. Pep üst üste 5'nci kupasını alarak tarihe geçmiş oldu. Bakalım Barca bu formunu bu senede gösterebilicekmi? Bu kupaya en çok sevinen Zlatan olsa gerek Inter'de kupa kaldıramıyorum diye kaçan İbra'nın ilk kupası hayırlı olsun.

28 Ağustos 2009 Cuma

Hollandalı'lar Bir Bir Uçuyor

Madrid Hollandalı futbolcularını saçmaya devam ediyor. Robben'den sonra Wesley Sneijder Inter ile anlaştı. O'da Robben gibi 10 numaralı formayı giyecek. 25 yaşındaki futbolcu bugün kendisini 4 yıllığına Inter'li yapan anlaşmayı imzaladı. Kaka, Ronaldo, Xabi ve Benzema'yı alan Real elinde olan Hollandalı'lardan Huntelaar ve Robben'den sonra Sneijder'ide satmış oldu. Inter bu transfer için Real'e 15 milyon euro ödeyecek. Resimlerde Sneijder'in Milano'lu günlerinin ilki.

Arjen Robben Bayern'de

Manchester United derken Hollandalı topçu Bayern Münih ile 4 senelik anlaşma imzaladı. 10 numarayı giyecek kendileri. Bayern Robben için Madrid'e 24 milyon euro ödediğinide açıkladı. Büyük olasılıkla yarın oynanıcak Wolfsburg maçında sahada olması bekleniyor yeni transferin. Uli Hoeness yeni bir transfere ihtiyaç olmadığını ayrıcada 3, 4 gün önce Robben'in Bayern'e geleceğini düşünmezdim dedi, demekki yıldırım nikahı kıydılar.

UEFA Europa League Grupları


Bol takımlı, 12 gruplu, yeni formatlı ve kapanışı Hamburg'da olacak turnuva. Bizim için ilk senesi güzel olması dileğiyle.

Europa League'de Rakipler


GALATASARAY

2 temsilcimizde hemen hemen iyi gruplara düştü diyebiliriz, işallah bu dediğimiz havada kalmazda rahat bir şekilde gruptan çıkmamızıda görürüz. İlk olarak galatasaray'ın grup değerlendirmesinle başlamak gerekir. Geçen yılki malum beklenmeyen Hamburg faciası sonucunda belkide daha üst turlara çıkacaktı Galatasaray, ama belkide nasip bu seneye belki. Şaka bi yana sempati duyduğum Panathinaikos'la aynı gruba düştük. Panathinaikos'u değerlendirmek gerekirse geçen salı akşamı Atletico Madrid'e elenerek şampiyonlar ligi kapısından döndüler, belkide bu dönüş Fenerbahçe'nin Europa League kurasında 1. torbada olamamasının nedeni.


1908 kuruluşlu Atina kulübü ülkemizde en son Fenerbahçe ile oynadığı Uefa kupası maçı için gelmişti. Zaten o maçta benim aklımda kalan Kill For You grubunun yunanlılar için açtığı "İstanbul since 1453" pankartıydı. Bu sezon şampiyonlar ligi ön eleme turlarıyla başlayan avrupa serüveni Sparta Prag'ı eledikten sonra Atletico Madrid'e elenerek buraya geldiler. Maçlarını 71.000 kişi kapasiteli Atina Olimpiyat stadında oynuyorlar. Taraftar gruplarından bahsetmeye gerek yok sanırsam, futbolun içinde olan zaten Gate 13'ü bilir. Kısaca anlatmak gerekirse onları kapalı salonda meşale şov yapan grup dersem belki anlatmış olurum. Yoncalar bu transfer döneminde Olympiacos'tan Leto, Benfica'dan Katsouranis ve Sunderland'den Djibril Cisse'yi kadrolarına kattılar.

3. torbadan gelen rakibimiz Romanya'nın köklü takımlarından Dinamo Bükreş oldu. Geçenlerde Stadyumları en iyi atmosferi olan stadlar sıralamasında Dinamo stadı ilk 10 içindeydi. Romanya ligi başlayalı 4 hafta oldu ve Dinamo 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 7 puanla 3. sırada. Bu yıl UEFA Avrupa Ligi’ne Play – Off turundan katılan Dinamo Bükreş, Çek Cumhuriyeti’nden Slovan Liberec ile eşleşti. Bu eşleşmede, sahasında oynadığı ilk maçta 2 – 0 gerideyken çıkan olaylar nedeni ile müsabaka yarım kalmış ve Bükreş ekibi hükmen 3 – 0 yenik sayılmıştı. Deplasmandaki mücadeleyi 3 – 0 kazanan Dinamo Bükreş penaltı atışları sonucunda 9 – 8’lik sonuçla gruplara kalmaya hak kazandı.Galatasaray ile Dinamo Bükreş ilk olarak 1955-56 sezonunda eşleşti ve Dinamo Bükreş Galatasaray'ın avrupadaki ilk rakibiydi.

Bu yıl 100. yıllarını kutlayan Sturm Graz ile eşleşmek belkide son torbadan çekilecek en iyi takımlardan biri olarak görüyorum ben ama önümüzde Helsingborg, Tromso ve Metalist gibi örnekler dururken pekte dediğimin arkasında duramıyacam gibi. Strum Graz'ı aslında 2000-2001 Şampiyonlar ligi gruplarından hatırlıyoruz. Maçın son dakikalarına doğru gruptan 1. çıkmaları için 2-2'lik beraberlik kendisine yeten Sturm ve aynı skorunda bize yarayıp bizimde gruptan 2. olarak çıkmamız için her iki takımda kendi sahasına çekilip kimi oyuncuların oturduğunu hatırlıyorum. Bu sezon Europa League'ye 2. ön elemeden katılan Sturm Siroki Brijeg, Petrovac ve Metalist Kharkiv'i eleyerek gruplara kaldı. Geçtiğimiz sezon Avusturya ligini 4. sırada tamamladılar. Maçlarını 15,400 kişilik UPC Arena'da oynuyorlar.

17 Eylül
Panathinaikos - Galatasaray

1 Ekim
Galatasaray - Sturm Graz

22 Ekim
Galatasaray - Dinamo Bükreş

5 Kasım
Dinamo Bükreş - Galatasaray

3 Aralık
Galatasaray - Panathinaikos

16 Aralık
Sturm Graz - Galatasaray

FENERBAHÇE

Türk takımlarının en şanslı kura çeken takımı açık ara Fenerbahçe'dir zaten. Bugünde bunu kanıtlamış oldular tekrardan. 2. torbadan kura çekimine girmesine rağmen nispeten iyi takımlarla eşleşti diyebiliriz şimdilik.

Maçlarını 27,500 kişilik Steaua satdında oynayan Bükreş temsilcisinin en büyük başarısı 1986 sezonunda kazandığı Avrupa Şampiyon Kuküpler Kupası. Uefa kupasında yarı finale kadar geldiler şimdiye kadar. Geçen yıl Şampiyonlar ligi önleme turunda Galatasaray ile eşleşmişler Alisamiyen'deki 2-2 biten maçtan sonra Bükreş'te 1-0 yenerek Şampiyonlar ligi gruplarına kaldılar.

3. torbadan belkide çekilen zor takımlardan birini çekti Fenerbahçe. Özellikle son 2 yıldır çıkış içindeler. İngiliz Steve McClaren'ın çalıştıdığı Twente geçen sezon ligi 2. olarak tamamladı. 1965 yılında kurulan ekip maçlarını 24,500 kişi kapasiteli De Grolsch Veste Enschede stadında oynuyor. Transfer döneminde geçen yıl takımın en önemli oyuncularından biri olan Arnautovic'i Inter'e sattılar. Hollanda liginde bu sezon geride kalan 4 haftada topladığı 10 puanla zirveyi Feyenoord ile paylaşmakta.

4. torbadan gelen Moldova temsilcisi Sheriff takımına yabancı değiliz açıkcası. 2 yıl önce Şampiyonlar ligi ön elemede Beşiktaş ile karşılaşan ekip elenmişti. Moldova'nın Tiraspol kentinde 1997 yılında Sheriff firması tarafından kuruldu. Avrupada tabiikide hiç bir başarıları bulunmuyor. Bu sezon Şampiyonlar ligi elemelerinden avrupa macerasına katılan Sheriff, Inter Turku ve Slavia Prag'ı elemesine rağmen Olympiacos'a elenmekten kurtulamadı. Ülkesinde 9 sezondur şampiyon olan takımın gruptan çıkma şansı benim gözümde bulunmamakta.

17 Eylül Perşembe- Saat 22.05
Fenerbahçe – Twente

1 Ekim Perşembe
FC Sheriff – Fenerbahçe

22 Ekim Perşembe
Steaua Bükreş – Fenerbahçe

5 Kasım Perşembe
Fenerbahçe – Steaua Bükreş

2-3 Aralık 2009
Twente – Fenerbahçe

16-17 Aralık 2009
Fenerbahçe – FC Sheriff

Avrupa Ligi Kura Çekimi

Bu yıl yeni format ile karşımıza çıkan eski Uefa Cup yeni Europa League kura çekimi saat 2'de İsviçre'nin meşhur Nyon kentinde yapılacak. Ufaklığımdan beridir hep merak etmişimdir şu Nyon kentini açıkçası. Temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray takım puanları nedeniyle 2. torbadan katılacak kura çekimine. Yeni formatta takım bolluğundan 12 ayrı grupta toplanıcak takımlar ve bilindiği gibi 4'er takımdan oluşan gruplar Şampiyonlar ligi gibi lig usülü oynanıcak. İçimden geçen Galatasaray için Hamburg yada Steaua Bükreş ile aynı grupta olmak. Diğer gruplardan direk şu gelsin diye beklediğim herhangi bi takım yok. Ben istediklerimi ilk torbadan belirttim. Europa League kura çekimi için takımların oluşturduğu 4 poşette aşşağıdaki gibi

1. TORBA

Werder Bremen
Villarreal
AS Roma
PSV Eindhoven
Shakhtar Donetsk
Sporting Lizbon
Hamburg
Benfica
Valencia
Panathinaikos
Ajax
Steaua Bükreş
2. TORBA

Fenerbahçe
Galatasaray

FC Basel
Lille
Celtic
Everton
Club Brugge
Heerenveen
Anderlecht
Austria Wien
FC Kopenhag
Lazio

3. TORBA

Hertha Berlin
Sparta Prag
Dinamo Bükreş
AEK Athens
Slavia Prag
Levski Sofya
Athletic Bilbao
Partizan Belgrad
Hapoel Tel-Aviv
FC Twente
Dinamo Zagreb
Fulham

4.TORBA

CSKA Sofya
Toulouse
CFR Cluj
Genoa
Rapid Wien
FC Timisoara
BATE Borisov
Nacional Funchal
FC Salzburg
Sturm Graz
FK Ventspils
Sheriff Tiraspol

Şampiyonlar Ligi Kuraları




















Kaderin böylesi denilen bi kuraya tanıklık ettik. Yılın takasını gerçekleştiren İnter ile Barcanın eşleşmesi ve Kakayı Madride satan Milanın aynı gruba düşmesi bu kuran ilginç yönleri.Mourinho ile Guardiolanın atışmalarını merakla bekliyoruz...

Beşiktaşın Wolfsburgu çekene kadar gruptan çıkma umutları olmuş olabilir ama 4ncü pottan gelen almanya şampiyonu tüm planı alt üst etmiş olsa gerek. Ölüm grubu olarak C grubunu secebiliriz. A grubuda ölüm grubuna adaylardan. Diğer gruplar ise denk takımlar olarak göze çarpıyo.

Bu kurada Beşiktaş yerine Fenerbahçe olsa G grubuna düşerdi heralde :)

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin