24 Aralık 2012 Pazartesi

Sekiz

İngilizler pek sever birşey olunca konuyla ilgili hemen eskileri araştırıp, tarayıp halka arz-ı endam etmeye. Pazar günü Chelsea, Aston Villa'yı bombaladı, parçaladı, dağıttı, tarumar etti, deldi, madara etti, rezil etti vb. istediğiniz diyebilirsiniz skor 8-0 olunca haklı olarak. Ramires x2, Torres, David Luiz, Ivanovic, Lampard, Oscar ve Hazard'ın golleri. Villa'nın 90. dakikada kaçırdığı penaltı var., atsa şeref golü diyebilirdimde zaten şerefinle 8 tane yemişsin, gerek yok. Ayrıca iddaa'da bu maça 2-3 gol oynamıştık o yüzden çok ciddiyim skora şaşırmadım, içinde mucizenin gerçekleşmediği kuponum ender rastlanan cinsten. Hal ve skor böyle olunca The Telegraph eskileri karıştırıp önümüze hemen Premier League'de alınan en farklı 6 skoru çıkardı.
Mart 1995 Manchester United 9 x 0 Ipswich Town
Kasım 2009 Tottenham Hostpur 9 x 1 Wigan
Mayıs 2010 Chelsea 8 x 0 Wigan
Aralık 2012 Chelsea 8 x 0 Aston Villa
Şubat 1999 Nottingham Forest 1 x 8 Manchester United
Mayıs 2008 Middlesbrough 8 x 1 Manchester City
Yukaıdaki skorlardan şunu çıkarabiliriz, alnının akıyla çıkan 2 takım var Man Utd ve Chelsea, rezillik abidesi ise hiç tartışmaya gerek yok Wigan, plase Man City. Neden City diye soran olursa kendi kendine bazı kesim (eğer öyle bi kesim varsa tabikide) yukarıdaki skorlara iyice bakabilir.
Bu maç bu skor farkından ziyade başka bir rekorun egale edildiği maç oldu. Chelsea forasıyla en çok gol atan futbolcu rekoru kırıldı. 1958-68 yılları arasında oynayan Bobby Tambling'e ait olan 129 gollük rekor, Frank Lampard tarafından kırıldı. 130 gole ulaştı Frank. 2001'den beridir bu kulüpte zatn kendisi. Bir orta saha oyuncusu olarak kulüp tarihinin en golcü ismi olması takdir edilesi. Eğer Legend Didier Çin'e gitmeseydi rekoru eline geçirebilecek en yakın isimdi. O'da mavilileri 100 golde bırakıp gitti.
Kapanışıda Hazard'la yapalım. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin