5 Eylül 2009 Cumartesi

Adana Demirspor : 0 - Livorno : 0 No Al Calcio Moderno

Adana Demirspor'lu taraftarlar için belkide ilk duyduklarında " hadi be ordan Livorno nasıl gelsin buraya " diye kesin demişlerdir. Ama başkanları ne yaptı etti Livorno'yu Adana'ya getirdi. Tamam Livorno anım şanım bi takım değil bu herkezin kabulüdür, ama bu takımı özel maç için hele ki Adana'ya getirmek büyük bi yönetim başarısı olarak görüyorum ben. Tek eksik olarak gördüğüm ise maçın yayınlanmaması. Yahu bu maç nasıl olurda yayınlanmaz televizyonda. Livorno ülkemize gelmiş, bu takımın İtalya'daki politik duruşunuda biliyoruz, belki çoğu kişi için bir anlam ifade etmesede Cristiano Lucarelli gibi bir topçunun oynadığı takımı izlemek ister bu izleyiciler, ve de Livorno'nun oynadığı Türk takımı süper lig ekibide değil TFF 2. lig ekibi Adana Demirspor. Gerçekten Demirsporlu taraftarlar için bu maç yıllar boyu anlatılacak cinsten çok güzel bi hikaye.

2 takımda işçi temalı takımlar, en büyük ortak özellikleri bu. Zaten maç gereği hafta boyunca herkez Livorno tanıtımı yaptı, nedir bu takımı bu kadar özel kılan diye. Livorno kenti İtalyan Komünist Partisine ev sahipliği yapmış bir şehir. Zaten takımdaki futbolcuların hemen hemen hepsi sol görüşlü. Demirspor 1940 yılında işçiler tarafından kurulduğu bilinmekte, yani 2 tarafta emekçi statüsünde. Maçında ana teması aslında bize göre " modern futbola hayır ", onlara göre de " no al calcio moderno ".

Kendini doğuştan komünist olarak tanıtan Lucarelli aslında bu duruşuyla diğer futbolculardan ayrılıyor. Siyasetle uzaktan yakından hiç alakam olmamıştır şimdiye kadar, ama işin içine futbol girince ister istemez sanki onların yanında olasım geldi gibi. Boynundaki Adana Demirspor atkısyla duran Cristiano Lucarelli vakti zamanında en meşhur laflarını etmiş, olduğu gibide yapıştırıyorum buraya :
* " Futbolcuların siyasi görüşlerini açıklaması normal, özgür fikirleri olmalı. Küba Milli Takımı ile bir maçta oynamak isterim. "
* " Bazıları yarım milyona Ferrari alır, ben ise bir Livorno forması almak isterim. " Livorno'ya transfer olduğunda sarfetmiş.

Maça gelicek olursak karşılaşma 0-0 golsüz eşitlikle sonuçlanmış yada bir başka deyişle kardeşçe. Yayın olsaydı daha detaylı yazmak isterdim bu önemli maçı, tıpkı Galatasaray maçları gibi. Bu maçın olmasına sebep Demirspor'un taraftar grubu " Şehrin Asi Çocukları grubu ". Livorno'nunda lakabı " İtalya'nın asi çocukları ". İnternette gruplar arası yazışmalar ile başlayan muhabbet araya Adana Demirspor başkanının girmesiyle bu akşamki maçı çıkadı ortaya. Tribünler resimlerden bakıldığı üzere harika olmuş, ellerinden gelenin en iyisini çıkarttıkları kesin. Türkçe ve italyanca bolca pankart asılmış. En çok hoşuma gidende ( şimdilik gördüklerimin içindekilerden sadece bu görmeklerimde vardır kesin ) aşağıdaki resimdeki pankart.

Maç için hazırlanan hatıra atkısıda çok hoş olmuş. Bir tane edinmek lazım ama nasıl Melih bey :)

Adana Demirspor : 0 - A.S. Livorno Calcio : 0
Adana 5 Ocak Stadı
Adana Demirspor: Kaya, Barus, Sedat, Suleyman, Orhan, Osman, Aydat, Ceyhun, Ihan, Burak, Tayfun. Entrati nel secondo tempo: Hallaceli, Celik, Unal, Gul, Yalcinaka, Kula, Demir, Cem, Alper, Yucel.
Livorno: Benussi (46' De Lucia, 80' Conti); Raimondi (46'Pulzetti), Rivas, Diniz (46'Knezevic), Miglionico (46'Perticone), Vitale (69'Pieri); Candreva (46'Bergvold), Marchini, Moro (46'Filippini); Tavano (46'Dionisi), Lucarelli (46'Cellerino).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin