6 Aralık 2012 Perşembe

Gruplar Biter, Şubat Beklenir

 * Gruplarda en çok puanı PSG aldı, 15 puan.
 * 0 puan alan hiçbir takım yok, en az puanı Dinamo Zagreb aldı, 1 puan, o tek puanda son maçta geldi 1-1 berabere biten Dinamo Kiev maçında.
 * En az golü atan takım Dinamo Zagreb, 1 gol. Ne olduysa son maçta olmuş işte Zagreb'in.
 * 16 gol atıp devler ligine devam edemeyen Chelsea'nın bu alandaki birinciliği pek işe yarayamadı.
 * Nordsjaelland 22 gol yiyerek son sırada grubu tamamlayarak Avrupa defterini kapattı.
 * Bir başka son sıra takımıda Anderlecht 9 gol gördü kalesinde ve onlar içinde Avrupa bitti. Nerde 22, nerde 9 gol adalet işte.
 * Anderlecht 9 gol atıp son sırada bitirdi grubunu ama Manchester United ilk 4 maçında 9 gol atıp 12 puan toplayıp gruptan çıkmayı garantilemişti. Kalan 2 maçtada gol atamadan ikinci tura kaldılar, adalet işte.
 * En az yiyen takım PSG, 3 gol. İkinci sırayı işe Porto ve Juventus paylaşıyor 4'er golle. PSG ve Porto aynı gruptaydı.   
 * Grup bazında en büyük süprizi BATE yaptı diyebiliriz belkide. Bayern, Valencia ve Lille'den oluşan grupta Lille'i geçip Europa League'e kaldılar. Rüya gibi başlamıştı onlar için grup. 3-1'lik Lille ve Bayern galibiyetleriyle kendilerini bi anda ilk sırada bulmuşlardı.
 * Aslında süprizlerin en büyüğü, en büyük hayal kırıklığı tabikide Manchester City. Ölüm grubunda Borussia Dortmund herkeze peşkeş çekerken, Premier League'in son dakika şampiyonu City son sırada galibiyet yüzü göremeden evinde aldığı 3 puanla kapattı sezonunu.
 * Burak Yılmaz ve Cristiano Ronaldo'nun 6'şar golünüde bi kenara yazalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin