2 Şubat 2011 Çarşamba

İzmir'in Ağası

İzmir'deki takımların taraftarlarının herhangi birisine sorsanız İzmir'in ağası bizi der. Karşıyaka'lısı, Göztepe'lisi, Altay'lısı, Buca'lısı hatta İzmirspor'lusu ve Altınordu'lusuda kendisine göre İzmir'in ağası benimcidir, tribündede bağırırlar, birbirlerinide hiç sevmezler yani. Karşıyaka Göztepe rekabeti vardır, Altay'ı maçlar dışında pek kayile aldıklarını söyleyemem. Ama 3'lümüz birbirlerinle uğraşa dursun Bucaspor aralarından sıyrıldı kimseyle uğraşmadan ve şuan Spor Toto Süper Lig'deki tek İzmir'li. Bütün İzmir takımlarının maçına gittim. Hepsinin tribünleri sağlam yalan yok, ama birbirlerine bok atmak bu işin doğasında var.
Karşıyaka senelerdir Bank Asya'da. Süper Lig'deki son sezonları 1995-96 sezonuydu. Play-off'lardan elenerek Süper Lig'in kapısından bolca döndüler. Keza Altay'da aynı şeyden muzdarip. 2002-03 sezonunda son kez Süper Lig'de oynadılar. Düştüğü gibi çıkan bir takımdı Altay Lig'e ama aynı Karşıyaka gibi play-off zede namı yapıştı bu kulübümüzede.
Körfezin karşısına geçersek eğer Göztepe bizi bekler. Altay gibi 2003 sezonunda düştüler bir alt lige. Bu düşüş büyük bir düşüş olacaktı aslında. Her yıl bir kademe düşerek 2007-08 sezonunda kendilerini İzmir Süper Amatör Lig'inde buldular. İzmir'in en köklü takımlarından birisine hiçte yakışmayan bir durum bu açıkcası. Amatörde oynamasına rağmen tribünleri hep doluydu Göztepe'nin. Gruplarını 2. sırada bitirip play-offlara kaldılar, burdaki rakiplerinide eleyip Türkiye genelindeki son yarı finale çıktılar. Eskişehir'deki maçlarda Ayazağa'ya elenince 3. lig hayal olmuştu. Altınbaş Holding'in takımı almasıyla beraber, 3. ligdeki Aliağa Belediyespor'un isim hakkı alınıp takımı 3. lig'e terfi ettirdiler. O sezon yükselme grubuna kaldılar ve 2. lige terfi ettiler. Şuan hala 2. lig'deler ama bu ekonomik güçleri ile teker teker indikleri basamakları aynı şekilde çıkacak gibi duruyorlar.
Gelelim Bucaspor'a. İzmir'in Süper Ligdeki tek temsilcisine. Şuan sıralamada pek iştah açıcı yerde değiller ama, stadlarının tekrardan açılması bu takımı biraz daha silkeleyebilir. 2008-09 sezonunda Herşey Bucaspor'un istediği gibi gitmeye başladı. Klasman ve Yükselme grubunu 1. sırada bitirip Bank Asya'nın yolunu tuttular. Bank Asya'da son 5 hafta Adanaspor'un 7 puan farkıyla önündedi. Puan kayıpları ile beraber son hafta aynı puanda girdiler ve Bucaspor averajla Süper Lig'in biletini aldı ve 7 yıl sonra bir İzmir takımı Lig'i gördü. Şimdi Süper Lig'de 15 puanla 17. sıradalar. Zaman neyi gösterir bilinmez. Maçlarında bolca bağırıyorlar " İzmir'in Ağası biziz " diye. İzmir'i seneler sonra Süper Lig'de hemde tek İzmir kulübü olarak temsil etmek ağalıksa benim gözümde şuan İzmir'in Ağası Bucaspor'dur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin