24 Aralık 2009 Perşembe

2000'lerin Önemli 100 Spor Olayı

Amerikan trend ve magazinsel sitesi complex.com 2000'li yılların en önemli 100 spor olayını derlemiş. Malum yılın sonuna geliyoruz, artık böyle best of çılgınlığı başlar, alır başını gider. Sitemiz Amerikan sitesi, 100'ün genelinde NBA, NFL, beyzbol, extrem sporlar mevcut. Soccer biraz üvey evlat muamelesi görmüş açıkcası. 4 başlık bulmuş kendine;
96. Adebayor'un bu yıl oynanan Manchester City - Arsenal maçında, Arsenal'e golü attıktan sonra diğer kale arkasına koşup Arsenal'li seyircilere doğru kayıp gol sevincini yaşaması.
91. Senesini bilmiyorum ama Sheffield United Premier League semalarında olduğu zamanlar. Korner kullanılacak Diouf ile kaleci Kenny arasında itişmeler var. Diouf sıkılmış olcakki kalecinin direk en önemli uzvunu sıkıveriyor.
60. 2002 Dünya Kupasının en önemli olaylarından biri ve devamında gelen kovulma haberi. 2. Turdaki Güney Kore - İtalya açında, Ahn'ın altın golüyle İtalya'yı eleyen Güney Kore'nin çeyrek finale çıkması ve bu golden sonra Perugia futbolcusu olan Ahn'ın İtalya'nın elenmesine sebep olan golü attığı için takımdan kovulması.
28. 2006 DünyaKupası finalindeki o meşhur kafa. Anlatmaya gerek yok sanırım.

Serinin 1 numaralı olayı ise Detroit Pistons - Indiana Pacers maçında çıkan kavga. Wallace ile kapışan Artest'in hızını alamayıp kendine laf atan seyirciye dalması. Bayağı bi ceza almışlardı, unuttum şimdi sitedede yazmayınca. Bu arada Usain Bolt'un rekoruda 5. sırayı kapmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin