4 Aralık 2009 Cuma

Europa League 5. Hafta

Bu akşam oynanan maçlarla 5. maçlar tamamlandı. Çoğu gruplarda çıkan takımlar belli birazında da 6. hafta belli olacak. Gruplara dalalım hemen
A Grubu : Ajax gruptan çıkmayı garantiledi, 2.lik için Anderlecht ve Dinamo yarışmakta. Anderlecht işi bitmiş Ajax deplasmanında tur ararken, Dinamo evinde Timişoara'yı devirip gelen haberi bekleyecek.
B Grubu : En karışık gruplardan birisi. Valencia 9 puanla lider, takipçileri Lille ve Genoa 7'şer puanda. 2. sırada olmasına rağmen belkide en rahat Lille. Evinde grup sonuncusu Slavia'yı ağırlayacak ve alacağı bir galibiyet tur atlatacak. Ve en zor mücadele Luigi Ferraris'te oynanacak. 7 puanlı Genoa, 9 puanlı Valencia'yı konuk edecek. Ya 2'si çıkacaklar, yada sadece 1'i çıkacak.
C Grubu : İşlerin bittiği bi grup. Hamburg ve Hapoel turlayanlar. koskoca Celtic evine dönüyor, son maç gazozuna. Tek sorun lider kim olacak. Onun cevabıda İsrail'deki Hapoel - Hamburg maçında saklı.
D Grubu : Sporting'in liderliği garanti. Hertha 7 puanda ve Heerenveen 5 puanda son maçlarda. Hertha evinde rahat Sporting'i ağırlayacak. Heerenveen'de iddiasız Ventpils'i ağırlayacak.
E Grubu : 10 puanlı Roma, amaçsız CSKA deplasmanına gidecek. Asıl olay İsviçre'de, 9 puanlı Basel, 8 puanlı Fulham karşısında. Ayakta kalan kazanır gibi birşey.
G Grubu : 5'te 5 yaparak herkezi şaşırtan Salzburg liderliği garantiledi. Lazio'nun yenilmesiyle Villarreal'de gruptan çıkmayı garantiledi. Bu grupta herşey bitmiş durumda, son maçlar boşuna yani.
I Grubu : Yine herşeyin belli olduğu bir grup daha. Benfica ve Everton bir üst turu garantilediler son maçlar ile.
J Grubu : Shakhtar gruptan çıkması için lazım olan 1 puanı son maçta alarak grupları bitirdi. Son maçı puansız Partizan ile. 2.'lik için bir kapışmada burda var. 8 puanlı Brugge ve 7 puanlı Toulouse, Brugge'de kozlarını paylaşacak.
K Grubu : PSV 11 puanla hem lider olan hemde turlayan taraf. Son maçı amaçsız Cluj ile deplasmanda. Ve bir dananın kuyruğu maçıda burada var. Her ikiside 7 puana sahip Sparta Prag ve Kopenhag. Her şey olabilir. Belirtmekte fayda var, maç Prag'da.
L Grubu : Unlar elenmiş elekler asılmış. Werder ve Athletico Bilbao turladılar. Son maçta kendi aralarında San Mames'te. Werder 13 puanda, Athletico 10 puanda. Liderlik için kapışma olurmu gerçekten puan durumu ne vaziyette bilmiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin