30 Aralık 2009 Çarşamba

Cezayı ve Kararı Bekliyoruz


Klasik PFDK kararları. Cezalar ve paraların fatura halinde kesilmesiyle sonuçlandı. Aslında çok meraklısı değilim bu kurumun kararlarının, amacım hafta sonu oynanan Muğlaspor - Menemen Belediyespor maçında olanlar için verilecek ceza içinde. Demekki haftaya açıklanacak cezalar bu haftanın gündemi buymuş, yokmuşuz biz demekki. Aslında yazmak gerek maçta olanları ama neye yarar. Sondan 2. takımın ki bu takım çok süper oynuyor demekki!!! paso yenilen berabere kalan bi takım ama play off'a kalmak için 2 farklı galip gelmesi gereken Menemenspor karşısında oynadığı futbol için demiyorum, hakkındır çıkıp topunu oynayacaksın ama gollerden sonra yaşananlar insanın aklına bazı şeyler getirmekte. Hakem olayına gelicem birazdan o apayrı bi konu. Penaltı ile durumu 2 - 1 yapan Muğlalılar doğru tribüne koşturdular, ısınan futbolcular ve yedek kulubeside buna dahil. 2 - 2 oldu aynı senaryo. 3-2 öne geçtikleri an zaten film koptu, iyice çığrından çıktı bunlar. Tribüne koşmalar, yedek kulubesinden herkesin sahaya girişi, deli tavuk gibi bir oyana, bir bu yana koşturup sevinmesi falan. Protokol tribünüde var bunun yanında. Bir protokol tribünü ki bu tribün taraftar grubunla yeşil beyaz çekmekte, evet bu tribün bildiğin takım elbiseli, koca götlü, devlet erkanından olan kişiler. Taraftar grubunla sırayla yeşil beyaz çekti bu kişiler 3. golden sonra. Sizi bilmem ama bana göre büyük derecede ilginç. Çok hemde.

Maçın hakemine gelirsek eğer, bu paragraf ona ait olacak. Aslında maçı hiç yazmak istemiyordum, bu hayal kırıklığı, bu adil olmayan yönetim ama gerçekten adil olmayan bir yönetim ve kimse kusura bakmasın ama cidden şerefinden şüphe ettiğim bi hakem üçlüsü yüzünden. Play off için gerekli olan iki farklı galibiyet için dakika 15'te 2 -0 öne geçti Menemenspor. Şimdi sorabilirsiniz dakika 15 ve 2 fark lazım size, al işte 2 farklı sonuç neden skoru korumadınız diye. Başlama düdüğünden itibaren yoğun tempolu baskı ile başladı, 3 dakikada 2 golde gelince rahatlama ve hafiften geri yaslanma oldu. Muğla'nın atakları yok denecek kadar azdı. 2 gol daha attık daha sonra. Bir tanesini görmedim, ofsayt diyenler çoğunlukta. 2. golü bizzat gördüm. Ofsayt ile alakası yok, faulde yok, atılan 2 gol gibi temiz bi gol yani. Ama verilmedi. İşte fosforlu formalılar sahnedeydiler sayılmayan gollerde ama asıl şimdi sahneye çıkmak üzereydiler. Durduk yere bir penaltı düdüğü ve çıldıran Muğla seyircisi, kulübesi, protokolü!!!. Gol oldu coştular tamam sözüm yok. 5 dakika geçmeden kalecinin ceza sahası dışında topa müdahelesi ve yerde takla atma sayısını sayamadığım topçu. 2. sarı karttan kalecimiz oyun dışında. 10 kişiyiz. Muğlanın 2. golü geldi çok geçmeden. 2- 2 oldu sevinçler dediğim gibi. Muğla attı ofsayt verdi saymadı. Muğla 3'ü attı yok böyle bir sevinç, sanki onlar play off'a oynuyor. Öyle bir sevinçki dakikalar sürdü. Hani nerde her golde futbolcuların dibinde biten çabuk olun sevinmeyin artık yeter diyen hakem yok ortalıkta. Abartılı sevinç ve çıkan kavga. O kadar taşkınlık ve bir oyuncumuzun daha atılması. Kaldıkmı 9 kişi. 5 dakika gösterilen uzatma tam 10 dakika oynandı, gol atılana kadar. Gerçekten bu yazıyı tek taraf gözüyle yazmak zorunda kaldım, olanlar ve deplasman tribününden görülenler gerçekten bunlar. Maç sonundada saha içinde kavga çıktı, haklı olarak hakkı gaspedilmiş bi takımın saldırısı oldu abartılı kuduran Muğlalı topçulara ve hakkını yiyen hakeme. Deplasman tarafının koltuklarının bir kısmı kırıldı, bizden sahaya giren 2, 3 kişi oldu.

Asıl olan Menemenden kalkıp otobüslerle 4 saat yol giden 750 Menemenliye oldu. Bazı şeyler için utanmak gerek, şeref gerek, kusura bakılmasın ama taşşaklı olmak gerek demi. Geçen yılda bu işler gene bize patlamıştı. Bandırma'ya evimizde yenilip play off'a gidemeyişimiz ve Göztepe'nin gitmesi. Ve ne tesadüfse 1 puana ihtiyacı olan Turgutlu'nun grupta ununu eleyip eleğini asmış Akhisar'a kendi evinde 2-0 yenilip, ve gruptan çıkması için Turgutlunun kesinlikle kaybetmesi ve kendierinin galip gelmesi gereken Göztepe. Sonuç, Turgutlu mağlup ve Göztepe galip. Ne tesadüf ve ne garip değilmi. Sezon başından beri 1 ve 2 gol atan Göztepe'nin bu maçta kendi kabuğunu paramparça ederek 4 gol atması. Çok garip geldi bana, ama işin içine girmeye kalkarsak çıkamayız. Çok uzatmaya gerek yok kısa yoldan söylemek gerekirse Muğlada oynanan Muğlaspor - Menemen Belediyespor maçında bir takım olaylar yaşanmıştır. Duysam amenna, gözlerimle çok şey gördüm, 750 kişi gördü olanları, doğranmayı, hakkın yenilmesini.

Aşağıdaki resim Muğlasporun facebook'taki hayran sayfasından. Yazıyı yazanda grupta 2. olup play off'lara kalan Keçiören'in kalecisi. Çok garip ve iğrenç. Yeni fikstürde isterim son maç yada sondan bi önceki maç Muğla ile sahamızda olsun. Siz yine kaldığınız yerden düşmemeye oynayın. Bakın ogün neler olacak burda, iyi bakın hatta. Ama yinede farketmez, siz hertürlü Menemen'e geleceksiniz. Uzatmaya gerek yok şerefsizsiniz, iki paralık insanlarsınız, satılmışsınız. Küfür etmeye gerek bile yok. Alın size resim.

1 yorum:

  1. Bak arkadaş yazdığın yazıdaki meramını anlayabilirim ama yine de bu kadar saldırgan ve kinli olmanı anlayamam kusura bakma. Ben Muğlalıyım ve özellikle yazının son kısmı hiç hoş değil. Sonucunda olmuş bitmiş bir olayı bütün bir kente ve camiaya mal etmek hiç hoş değil.

    YanıtlaSil

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin