31 Mayıs 2009 Pazar

A Milli Takım

Azerbaycan ve Fransa'ya karşı hazırlık maçları yapılacakmış. Azerbaycan maçı Kayseri'de Fransa maçı Stade de Gerland'da.

KALECİLER


1-

SİNAN BOLAT

ROYAL STANDARD LIEGE

2-

UFUK CEYLAN

MANİSASPOR

3-

VOLKAN DEMİREL

FENERBAHÇE

SAVUNMA OYUNCULARI


4-

GÖKHAN GÖNÜL

FENERBAHÇE

5-

SABRİ SARIOĞLU

GALATASARAY A.Ş.

6-

CEYHUN GÜLSELAM

TRABZONSPOR A. Ş.

7-

EREN GÜNGÖR

KAYSERİSPOR

8-

BEKİR İRTEGÜN

GAZİANTEPSPOR

9-

İBRAHİM KAŞ

GETAFE CF

10-

GÖKHAN ZAN

BEŞİKTAŞ A. Ş.

11-

HAKAN KADİR BALTA

GALATASARAY A.Ş.

12-

İBRAHİM ÜZÜLMEZ

BEŞİKTAŞ A.Ş.

ORTA SAHA OYUNCULARI


13-

KAZIM KAZIM

FENERBAHÇE

14-

TUNCAY ŞANLI

MIDDLESBROUGH FC

15-

EMRE BELÖZOĞLU

FENERBAHÇE

16-

NURİ ŞAHİN

BORUSSIA DORTMUND

17-

YUSUF ŞİMŞEK

BEŞİKTAŞ A. Ş.

18-

MEHMET TOPAL

GALATASARAY A. Ş.

19-

CANER ERKİN

CSKA MOSCOW

20-

ARDA TURAN

GALATASARAY A.Ş.

HÜCUM OYUNCULARI


21-

HALİL ALTINTOP

FC SCHALKE 04

22-

MEVLUT ERDİNÇ

FC SOCHAUX

23-

NİHAT KAHVECİ

VILLARREAL CF

24-

SEMİH ŞENTÜRK

FENERBAHÇE

25-

SERCAN YILDIRIM

BURSASPOR

24 Mayıs 2009 Pazar

Olduğumuz Yerdeyiz Deniz Tarafında

Deniz tarafındaki kalenin arkasındayız yine, saat 20,00'da tüpçü biletleri 90 lira yapsada. Fasla bişey yazmak istemiyordum ama çarşının sitesi kendinden geçmiş adeta " kısacası cimboma koy". Size bi kuyruk acısı daha lazım demekki Zalad'dan sonra. İnleyen nağmeler inlesin dursun dursun ozaman.

inleyen nağmeler ruhumu sardı
bir rüya ki orda hep şarkılar vardı
uçan kuşlar martilar, siyah beyaz oğlanlar
cimbombom'a **********.

Deutscher Meister 2009



Yeşiller tarihlerinin ilk Bundesliga I şampiyonluklarını bol golle kazandılar. 30 yaşında kuduran Grafite 28 golle Bundesliga gol kralı oldu. Kankası Dzeko 26 golle onu takip etti. Bu iki forvetin attığı 54 gol şampiyonluğun yanı sıra bi rekoruda egale etmelerine yardımcı oldu. Wolksvagen yıllar önce ektiğinin ürünlerini toplamaya baladı. Transfer sezonunda Grafite, Dzeko, Misimovic en çok kullanılan isimler olcağa benziyor. Ama giderlerse aynı patlamaya devam ederlermi orası meçhul. Ama Ibisevic sakatlanmasaydı şuan belkide Hoffenheim'den bahsediyor olcaktık. Klasik şampiyonluk biraları su gibi akmaya başladı dün, içmelik değilde yıkanmalık galiba onlar :)

23 Mayıs 2009 Cumartesi

Yok Artık Lebron James



Pek basket maçı izlemeyi sevmem hatta gece 03.30da olan maç için uykumu bölmüşlüğüm hiç olmamıştır. Ama konferans finallerinde arkadaş ile iddaya girmemiz ve Clevelandın ilk maçı kendi evinde kaybetmesi Lebronun nası bi patlama yapcagını merak etmem beni macı izlemeye teşfik etti. Maça cok hızlı basladılar ve ilk yarıyı önde kapattılar. İkinci yarı böyle maçların büyük adamı olarak söylenen Hido sahneye çıkmıştı. Maçı 23sayı ile tamamladı ve Lebronun son saniye 3lüğü olmasa tüm NBA takipçileri Hidoyu konuşurdur heralde. Orlandoda Lewiste cok saglam oynadı. Ama yok artık Lebron James sahadaydı ve maçı 35sayı ile tamamladı. Son anlar izlenmeye değer

Maçın genel bi özeti ;

http://www.nba.com/video/channels/playoffs/2009/05/22/nba_orl_cle_0040800302_recap.nba/

22 Mayıs 2009 Cuma

Converse Pink Floyd



Bir haftadır vitrinde duruyor. Converse'in rock grupları için yaptığı özel serinin Pink Floyd ayakkabısı. Dolu ayakkabım var ama alasım geldi feci halde. Ya biri beni durdursun yada bu ayakkabıyı vitrinden kaldırsınlar tam yolunun üstünde göz hizasında.

21 Mayıs 2009 Perşembe

Uefaya Pratik Çözüm


İçerler birayı sora canım istanbulun ara sokaklarına işemesinler diye cok güzel pratik bi çözüm geliştirilmiş.

En İyi Evsahipliği

Dün akşam Türk kedisi başarıyla temsil edildi. Ayakta alkışlıyorum, helal sana.

Turuncu Devrim

Önümüzdeki sene Europa League'ye dönecek olan Uefa kupasının son şampiyonu Shakhtar Donetsk oldu. Kupanın asyadaki ilk ve tek finaliydi dün akşamki maç ve bu maçla artık bu kupada tarihe gömülmüş oldu. Brezilyalılarıyla Werder'in üstüne giden Shakhtar 25te Luis Adriano ile 1-0 öne geçti. Werder yanıt vermekte 10 dakika gecikti. 35te topun başına geçen Naldo kaleci Pyatov'un şanssızlığıyla sevinen taraf oldu. 2. 45 dakikada yine vasat ataklar vardı ama Diegosuz oynayan Werder'e Lucescu'nun son dakikalarda taktiksel olarak sıkıştırcağını zannederken 2 takımda frene bastılar. Ve 97'de sahneye Jadson çıktı. Bu pozisyondada Wiese'nin şanssızlığı golü getirdi turunculara. Maç sonuna kadar Werder baskı kurmaya çalışsada Diego olmadan biyere kadar olduğunu kanıtladı. 55bin ! kişilik stad final için 43bin kişilik indirgemeye gitmişti. Yeryer boşluklar vardı zaten stadda. Finalin Fenerin sahasında olmasını fırsata çeviren Galatasaraylı ve Beşiktaşlılar kendi formalarınla maçtalardı zaten böyle gireriz hesabına. Dağ başını duman almış marşımı istersin Fener diye bağıranmı istersin, onlar bağırıo bizde bağıralım diye başlayan Cimbomlumu istersin, heleki zaten kartal gol gol gol tezahuratınıda Shakhtara uyarladılar ozaman tamam dedim işte. Velhasıl son finaldi Uefada. Toprağa verildi artık Uefa diye bişi yok. Seneye yeni isminle, yeni cisminle, Hamburg'da görüşmek üzere.





25' Luis Adriano

35' Naldo

97' Jadson

20 Mayıs 2009 Çarşamba

Shakhtar Donetsk - Werder Bremen Son Final

Son Uefa finaline az kaldı, hatta saatler. Yanımıza gelcek birini bulsadık şimdi 95tl olan yerden maçı izliyor olcaktım, nasip tv başında izlemekmiş. Geçen yılki Uefa finalindeki Show tv rezilliğinin bu yıl kesin olmayacağı belli zaten. Uzun zamandır şöle tv başına kurulup maç izlemiyordum. Bu akşam herbişeyden sıyrılıp doğru düzgün izllicem bu maçı. Gidemedisek bari tvden de kaçmasın. Kadrolar yukardaki gibi. Defans anlayışlı Luce'ye karşı, gol düşünen Türk ! mesutun takımından bakalım galip kim çıkacak. Yürekler Luce'den yana. O kupa son kez kalkacak bu akşam Papazın Çayırından.

19 Mayıs 2009 Salı

Türkiye'yi Düşünmüyormuşşş

Sözde Türk futbolcu Mesut Özil (almanca öezil- anca ona bu yakışır) Uefa finalinin basın toplantısında Türkiye'de oynamayı düşünmediğini söylemiş. Sanki biz ona çok aşığız, çok seviyoruzda gelsin istiyoruz. Anca ya alman formasıyla gelirsin yada böyle takımınla maça gelirsin. Abimiz bide Türklerin beni destekliyeceğine inandığını söylemiş. Başka işimiz yok senden taraf olalım bide. Yürü be Lucescu al şu kupayı.

18 Mayıs 2009 Pazartesi

O Gece Bu Sene Olmadı

Süper ligi haketmeyenler hala süper ligde. Arkanda belediye yokki, arkanda başbakan yokki, olmadan nasıl çıkabilirsinki süper lige. İstersen İzmir'den 50 otobüs değil 500 otobüs kaldırsan nafile, onca insan kendi arabalarınla gitse nafile. Asansör kasımpaşa yeniden süper ligde, başbakan tayyip erdoğan diye tezahurat yapan taraftarları ile birlikte. Aldırma Karşıyaka bu taraftarlarınla birlikte elbet hakettiğin yerde olacaksın. İşte ozaman O Gece yaşancak.

17 Mayıs 2009 Pazar

tarifsiz


17 Mayıs 2000
kopenhag - parken stadı
beyaz forma
haydi popescu
trt

İnter


Milan'ın Udinese deplasmanında yenilmesi, Inter'i maç oynamadan şampiyon yapmaya yetti.
Resmide yarın yüklerim :D
edit: rahat ol ortak ben koydum bile

Barca



Inter gibi maç oynamadan şampiyon olan diğer bir takım da Barcelona olmuş oldu. Bu gece Villarreal, Real Madrid'i 3-2 yenince, Katalanlar da bir hafta bir gecikmeyle başladılar şampiyonluk kutlamalarına... Geçen hafta Villerreal kıllık yapmıştı barcaya bu hafta kıyak yaptılar.

16 Mayıs 2009 Cumartesi

Manu




Üst üste 3. kez şampiyonluğa uzananan Sir Alex Ferguson'un öğrencileri Manchester United'ı Ada'da 18. şampiyonluğuna taşımış oldu. Bu seneyi 4kupa kaldırabilcekmi bakalım. 2 tanesi cepte

14 Mayıs 2009 Perşembe

Fotris Türkiye Kupası Şampiyonu Beşiktaş

Posta başlık koyma gereksinimi duymadım ki zaten fanatik en iyi başlığı bulmuş (ortak kusura bakma). Bu arada votka reklamıda baya güzel olmuş içesim geldi sabah sabah. Herneyse maçımıza dönelim biz. İzmir'den yine çıkamadı Fenerbahçe. Ligdeli maçın aksine bu sefer dengeler tam tersiydi. Liderlik için oynayıp girdiği stres yüzünden rahat durumdaki Fenerbahçeye yenilen Beşiktaş, bu sefer 26 senenin verdiği stresle sahaya çıkan Fenerbahçeyi üstün bi oyunla sahadan sildi. Cimbom sever Nobre'den sonra şimdide başımıza Beşiktaş sever Güiza çıktı hayırlı olsun. 3'te 3 gidiyor abimiz boş geçmedi, Rüştü olsadı kalede yine aşırtma atarmıdı bilinmez. Maça 35. dakikada dahil olduğumdan her 2 kalede de yedeklerin oynadığını gördüğümde şaşırdım açıkcası ama sonradan anladım Rüştü'nün maçtan önce ısınırken sakatlanıp yerini 8-4 numaralı Hakan'a bırakmasını. Diğer tarafta Babacan neden kalededi hala anlamış değilim. Beşiktaş'ın bu seneki en iyi transferinin Ernst olduğunu biliyordum dün akşam dahada iyi anlamış oldum. Orta saha ona emanet. Bobo'nun uzaktan deneyipte Volkanın açıyı daraltarak kurtarıdığı toptan sonra yine hemen hemen aynı atakta Bobo yine uzaktan vurdu ve çok güzel bi gol attı takımı adına -vurmadan önce vurma Bobo kaçırcan yine dedim elimizde patladı -. Ardından Semihin direk dibinden çıkan topu içeri yuvarlansa maçı büyük ölçüde çevirirdi Fenerbahçe. Zaten ardından Tellonun direkte patlayan topu, Yusuf-Holosko-Tello üçlüsünün sazı eline alması maç sonundada Beşiktaşın kupayı ellerine almasına yaradı. İzmir'imden yine Beşiktaş kupayla dönüyor İstanbul'a, Fenerbahçe ise +1 yıl daha kupa hasretiyle dönüyor evine. Maçı hakeden kazandı zaten isteyen oynayan aldı kupasını. Velhasıl bu stad bu maçta bile dolmaz diyen topiklere de staddaki kalabalığın kapak olması dileğiyle bitiriyorum yazıyı. Fenerbahçe bu kupayı alamadığı sürece hep önemliliğini koruyacak bu kupa. Alırlarsa yurt dışındaki federasyon kupaları gibi gazozuna olur büyük ihtimalle.

Elde Var 1

Athletic taraftarları yarı final rövanş maçından itibaren zaten final moduna girmişlerdi. Son haftaki maçta as oyuncularını dinlendirdiler, hafta içindeki idmana 20bin seyirci izlemeye ve desteğe geldi, hayriyetten o kadar önemsedilerki bu finali final için ayrı forma yaptırdılar. Ama inanmak bu sefer başarmanın yarısı olmadı, karşındaki takım Barcelona ise eğer. 1-0 öne geçtiklerine pişman ettiler Athletic'i, adeta dövdüler. Tosquero'nun gölüyle 25 yıl sonra umutlanan Athletic, Toure'nin resital gölüne engel olamayınca Barcelona'nın açılmasına engel olamadı. Messi'nin kendi başlattığı pozisyonu bitirmesi skoru 2 yaptı. Paslaşma anlamında ileri düzeyde olunca bir takım Krkic golündeki gibi bi anda hem çıkar hemde az adamla rakibini yakalayıp Krkic'in güzel plasesiyle durumu 3-1 yapar. Bu yıl Barcelona'daki en iyi kim oynuyor anketi olsa Messi'ye oyumu vermem şahsen. Ya Xavi yada Iniesta olur oyum. İşte o Xavi finalde adına yakışır biçimde, finale yakışır biçimde harika bi serbest vuruşla geceye noktayı koydu. Barca 2. yarı attığı 3 golden sonra hep aynı köşeye gidip sevindi, ordakilerin zevkten dört köşe olduğu kesin. Dün akşam 1. kupayı aldılar, hafta sonu 2. de geliyor. diğer haftada Roma'dan dönüşte havalimanında yanlarında bir kupa daha olabilir belki.

Mestella'daki gecenin bana göre en güzel fotoğrafı aşşağıda. Ellerinde Athletic Bilbao bayraklarıyla maçtan sonra dolaşan Barcelona'lılar.

10 Mayıs 2009 Pazar


Şampiyonluk için ENGELLİ mi olmanız lazım ?

Galatasaray: 1 - Ankaragücü: 0

12' Milan Baros (pen.)

7 Mayıs 2009 Perşembe

90+3 Andres Iniesta

Allahtan kahvede tvnin sesi kısıktıda İlker Yasin'in o mükemmel anlatımını kaçırdık. İlk yarıda neler oldu bilmiyorum, bi bakkalda dakika 20 civarıydı 1-0 Chelsea öndedi onu gördüm. 2. yarıdan itibaren izledik maçı yüklenen Chelsea vardı benim izlediğim bide Barça 10 kişi kalınca iyice bastırdılar. Gol pozisyonunda Eto topu yanlış düzeltince vurdum masaya ama allahtan defans uzaklaştıramadı Messi, Iniesta ve gollll. Kahve full Barcelona'lıymış meğersem. Kendime dedim 2. defa Fener Sevilla maçını izliyom zannettim. Velhasıl güzel koydu Iniesta. Tam yerine tam zamanında. Golden sonra oyuncu değiştirme faslında Guardiola'yı gösteren kamera galiba Barça tribününün olduğu yerdedi, hep sallandığına göre. Roma Olimpico'da ManU - Barça savaşını kim kazanıcak acaba. Yada Ronaldo - Messi savaşını kim kazanıcak.

6 Mayıs 2009 Çarşamba

Van Basten is Finished

Büyük topçudan iyi antrenör olmaz klişesi devam etti Van Basten'in istifasıyla. Geçen hafta Klinsmann, bugünde Marco Van Basten istifa etti. Ajax'ta gösterilen performansın ardından, başka bir seneneğinin kalmadığını belirtip istifa etti eski kral. 2 hafta önce PSV'ye 6-2 yenildikten sonra geçe haftada Sparta'ya yenilen Ajax şampiyonlar ligine gitme hakkını kaybetmişti. Bu haftaki Twente maçında takımın başında Schip diye bi adam oturcakmış kulübede. Aklıma Cevat Güler geldi bi anda. Ah ulan sen olsadın bu yıl takımın başında Kral'da inat etmeyip senin yardımcın olsa bu takım bu hallere düşermiydi be.

5 Mayıs 2009 Salı

Meşhur İstanbul Ruhu

Efsane final, efsane ruh, efsane geri dönüş, babamla izlediğim sayılı maçlardan biri en önemlisi. Hyypia'nın transferinden bahsettik LFC aşkı azıttı yine. This is Anfield olmuş This is Istanbul

Galatasaray - MKE Ankaragücü

9 Mayıs cumartesi günü saat 19,00'da oynanıcak karşılaşma Galatasaray'ın saha kapama cezası nedeniyle Kayseri Kadir Has stadında oynanıcak. Hassiktirin lan ama. Kayserinin süper ligde takımı olmasa neyse dicem git oyna maçınıda, be kardeşim kayseriye gitmedinmi sen bu sene lig maçına. Ne işin var orda. Bilmiyormusun sanki İstanbuldan sonra en büyük taraftar potansiyeli İzmir'de. Geldiğinde görmedinmi. Burdaki seyircilerin tuttukları takımı ne kadar görmek istediklerini. İlla İzmir'e gelin demiyorum git Adanada oyna, Çanakkalede oyna olmadı Urfa'da oyna. Kayseri hangi akla hizmettir anlamış değilim. İşallah yenilirsiniz. Kayseri kararını alan yönetimin aklına sıçayım ben. Küfür de ederdimde beter olun.

Sami Hyypia

Samsun için denenmeye geldi beğenilmedi gönderildi diye efsane yıllardır dolaşmakta. Liverpool'un Carragher ile birlikte harika 2'li olmuşlardı. Yaşlanınca yerini başkaları doldurmaya başladı. 2 yıl önce BJK'ye gelme dedikoduları dolandı durdu ama tüm gazetelerde. Ertuğrul istemedi falan oldu sonra. Artık büyük ihtimalle son durağı olur Leverkusen Hyypia için. 1973 doğumlu bi futbolcu için Liverpool resmi sitesi Hyypia'nın takımı ile en önemli anlarından oluşan 10 fotoluk bi seri yapmış. Merak eden araştırsın baksın link'i unuttum. Litmanen ile Finlandiyanın yetiştirdiği en büyük 2 yetenekten biri olan sarı kafalı bu adam gider ayak voleyi vurdu valla abicim.

Eyvah Yandık !!!

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçlarının spikerleri belli oldu. Aynen şöyle:

5 Mayıs Salı 21,45 Arsenal - Manchester United ------ Ertem Şener

6 Mayıs Çarşamba 21,45 Chelsea - Barcelona ------ İlker Yasin

Kendimle beraber herkese tavsiyem tv'nin sesini kapatıp izleyin. Yoksa çekilecek dava değil. Yok ben spikerde isterim diyorsanız allah yardımcınız olsun heleki İlker Yasin'de.

River Plate 2009-10 3rd kti adidas

adidas yapıyor be abi. Alıcaksın giyeceksin. Şahsen alırım giyerim, kaç para olur çokta tın yani.

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Biz Bunu Hep Yapıyoruz!




Maç öncesi yorumlarda fenerbahçenin şampiyonluğu beşiktaşa verip türkiye kupasını alacağı tüm türkiyede konusuldu. ama maç başladıgında çubuklunun agırlıgıyla beşiktaşa gene bi şampiyonlugu yarınlara bıraktı. Maç öncesi sivasında antepe yenilmiş olması kafamda 2 düşünceye sebep oldu. Bir gün önceki el hezimeto yada stresli bi beşiktaş. Maç başladıgında ilk yarıyı harika bi oyunla kapatan fenerbahçe devreyi guizanın güzel aşırtmasıyla 0.1 önde kapadı. Post baslıgındada dedigim gibi biz bunu hep yapıyoruz. Geçen senede kezman aşırtmıstı şampiyonluk yarınlara kalmıştı. İkinci yarıda ilk 15dk ayağa pas yapıp oyunu kontrolu altında tutan Fenerbahçe semihin güzel golüyle 0.2 yapınca sormayın keyifleri. Holoskonun kişisel cabasıyla gelen bi gol. Ve arkasından gelen mustafa denizli degişiklikleri skoru degiştirmedi. Denizlinin oyuncu degişikliklerindeki amacı neydi kimse anlayamadı aman bırakın kimse anlamasın biz gene koymuşuz o bana yeter!!!

Giren 8eşiktaşa Çıkan 8eşiktaşa Nası Koydu Ama Daniel Guiza Daniel Guiza !

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin