10 Mart 2010 Çarşamba

Olympiakos 85 Yaşında

Ege'nin karşı yakasında Olympiakos 85 yaşına baştı artık. 100'e daha çok yolları var. Fotoğraf o maçtan. Bu nasıl kareografidir arkadaş. Hastayım şu Yunan tribünlerine zaten. Gate 7 işin üstesinden fazlasıyla iyi gelmiş. Bütün stadı kapsayan bişey bu. Hayranlıkla bakmamak elde değil. Bizim takımlarla fazla büyük benzerlikleri var Yunanlıların. Sadece futbol için değil, herşeyde bu böle. Dil hariç kültür bile hemen hemen aynı desek doğru olur. Başka ülkeden birinle bir Türk'ü yan yana koysan ayırt edebilmek çok kolay olur, ama bi Yunan ile çok zor. Denendi biliniyor yani. Ama herşeyde olan bu benzerlikte iş tribüne gelince dağlar kadar fark açılıyor. Basket maçında bile adamlar kapalı salonda meşale şov yapan insanlar. Öyle olmasıda normal aslında. Dünyanın en büyük basketbol derbisi Olmpiacos - Panathinaikos. Olympiacos'un ligde fazlaca hegamonyası var son senelerde. Son 14 senede 12 şampiyonluğu bulunmakta, buda haliyle taraftarın gurur duyduğu bi takim haline getirmekte. Avrupaya gelince ise iş, aynı bizimkiler gibi. Evinde öten horozlardan.

Sezon başında Gürcü Ketsbaia ile yola çıktılar. Ama başkan Kokkalis gibi bir adam olunca, transfere gözünü kırpmadan para harcayan biri olunca, e tabi alınan sonuölarda istediği gibi olmayınca kapı dışarı etti onu. Yerine çok tanıdık bir isim, hakkı verilmeyen, ne yaparsa yapsın kendisini beğendiremeyen, nam-ı değer stajer hoca Zico geçti. Onunda sefası pek sürmedi. Şimdi takım başında Sırp teknik direktör Bandovic bulunmakta. Onun akıbeti ne olur bilinmez. Kokkalis gibi bi başkan dedik, transfere bolca para akıtıyor dedik, kimleri aldı bu adam peki?
İlk olarak basketbol takımı için NBA'den Josh Childress'i getirdi. Basketbol olarakta işler tam tersi. Son lig şampiyonluğu 1997 yılında. Futbola geçicek olursak en ezeli rakibi Pao'nun kalesinden Nikopolidis'i aldı. Zahovic, Giovanni, Karambeu, Rivaldo, Kovacevic, Castillo aldıları adamlar. Castillo için 20 milyon euro ödemişti. Şuan kadrolarında yine Yunan ligi için çok iyi sayılabilecek bir çok oyuncuları var. Mellberg, Galletti, Derbyshire, Zewlakow, Raul Bravo, Dudu, Mitroglou, Maresca, Ledesma, Lua Lua ve Torosidis.
Artık bizede nice yıllara Olympiacos demek düşer.


Olympiacos Club of Fans of Piraeus F.C.
ΠΑΕ Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin