21 Mart 2010 Pazar

Trabzonspor : 1 - Galatasaray : 0

15 dakika geç dahil oldum bugün maça, pekte birşey kaybetmemişim görüntü olarak hani. Bütün stad, reklam panoları, yedek kulübeleri, krampon bağcıkları ve top kombinasyonu Nike'nin aids zımbırtısı içindi, iyice ve iyide gayet reklamlarını yaptılar bu akşam.
Sahada, aynı spikerinde belirttiği gibi sanki çoktandır futbol oynamamış ve oyuna aç insanlar varmışçasına oynadılar maçı. Seyir zevki oldukça yüksekti, temposu, atakları, tribünü, baskısı falan. Egemen ve klasik Yattara eksiğinden başka eksiği yoktu Trabzonspor'un. Galatasaray'da başlı başına artık yokluğu fazlaca hissedilen Kewell ve Arda'dan yoksun çıktılar. Arda'nın yerine bugün sahada ilk 11'de olan Giovani hiç sırıtmadı, üstüne üstlük çok iyi bir oyun oynadı sahada. Hızlı, süratli, çabuk ve iyi derecede önündeki adamları eksiltiyor. Barça'da oynarken aynı Ronaldinho gibiydi oyun sitili, yürüyüşünden tutun, çalımlamasına top sürüşüne kadar. Hiç değişmemiş, zaten çoğu pozisyondaki hareketleriyle Brezilyalıyı izler gibi hissettirmiyor değil. Trabzon maçlarında son zamanlarda bir istatistik türedi. Ya Colman, yada Arda gol atmadan geçmiyor. Arda yoktu boş geçti, Colman vardı boş geçmedi. Gol pozisyonundan önce zaten 2 takımda maçın hakkını vererek çok iyi oynadılar. Karşılıklı ataklar, Trabzon'un ardı ardına Galatasaray kalesine gelmesi ve Burak'ın gol çabası.
Maçta gol gerçekten çok basit şekilde geldi. Neill'e özendi Emre Güngör o pozisyonda, ee tabi Colman olunca işin ucunda fırsatı kaçıracak değil, daha doğrusu ikramı boş çevirmek olmaz. İlk yarıdaki maçtada yine hata ve Colman vardı sahnede, hatırlayan bilir. Bu pozisyonda Trabzonspor golü atmadı, burada Galatasaray golü yedi efendim. Bunun başka türlü bir izahı yoktur zaten. Gol pozisyonu dışında dışında Emre maç genelinde hakkını veren bir performans ortaya koydu, ama ne yaparsan yap futbol hatalar bütünü.
Gol maçın gidişatını değiştirmedi. Oynanan oyun yine aynıydı, pozisyonlar, heyecanı falan. Futbol adına doyurucu maçtı bunu kestirmek zor değil. Maç içinde Caner'in verilmeyen golü ve Burak'ın düşürülmesi en tartışılmaya açık pozisyonlar. Caner'de elle müdahale var gibi yada var. Ama verilmemesi golün belkide iyi oldu. Eskişehir maçı sonrası el kol golü ve Galatasaray'a hakemlerin özür golü denirdi kesin. Burak'ın pozisyona gelince, hakemle aynı düşüncedeyim. Hızlı giden topa, hızlı ve dengesizce girme, akabinde kendini yerde bulma. Trabzonspor forvetleri gerçekten adamı çıldırtacak cinsten. Şu taraftara hak vermemek elde değil. Çokca pozisyonu rahat rahat harcadılar hani.
Ve ayrı bir paragraf açmak lazım maçın adamına. Recep Onur Kıvrak. Şimdiye kadar olan belkide en güzel oyununu oynadı bu akşam. Heleki Geovani'nin topunu çıkarması falan.
İki takımın çok iyi oynadığı bir maç ve kazanan Trabzonspor, ve kaybedip aslında önümüzdeki hafta oynayacağı derbiyi dahada zor hale ve önemli hale getiren Galatasaray.

Trabzonspor : 1 - Galatasaray : 0
30' Colman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin