30 Mart 2010 Salı

Şampiyonlar Ligi'nin Salısı

Akıllarda hemen 11 yıl önceki final maçı var. Ne zaman bu ikili eşleşse hemen bir rövanş havası Avrupalı medyada. Final'i izlediğim için zamanında gayet iyide hatırlıyorum. Basler'in frikiği ve 90. dakika mucizesi. Gol için kornerde rakip ceza sahasına dalan Schmeichel, Sheringham ve dünyanın en büyük nöbetçi golcüsü Solskjaer'in golü. Yıkılan Bayern ve yıkılan ManU'lular.
Bugüne dönecek olursak, Bayern ligde sağlam bir dikiş tutturabilmiş değil. Bu yıl yeniden doğan Robben, bu akşam Allianz Arena'da yok. Bayern için çok büyük bir eksiklik bu. ManU'da Rooney ve Ferdinand sakatlıkları olsada Almanya'ya gitti. Rooney'e oynar gözünle bakıyorum, bu yıl kariyerinin en güzel sezonunu geçiriyor domuzcuk. Maç sonuç olarak her yola açık bence. Hızlı oynayan kazanır bilader.

Fransa adına kötü bir kura, kime sorarsanız sorun. Ligde aralarında 2 puan bulunan 2 takımın kapışması. Zamanında Inter - Milan gibi daha kötü eşleşmelerde olmuştu. Bu sezon 2. defa karşı karşıya gelecek Fransızlar. Ligin ilk yarısında Gerland'da Bordeaux, Lyon'u deplasmanda yenmişti. Birbirlerini bayağı iyi tanıyan 2 ekibin kontrollü ve sakin oynayacağı tahminindeyim. Lyon, kupanın favorisi Real'i elemişti, Bordeaux'ta favori olduğu Olympiacos eşleşmesinde zorlukla çıkmıştı bir üst tura. Lyon, Avrupa sahnesinde ayrı oynayan bir takım bi yerde. Tura yakın taraf bence Lyon. Lig ayrı kupa ayrı. Lyon'da Clerc, Boumsong ve Anderson eksiklikleri var. Bordeaux'da Diarra kırmızı kart cezalısı ve Planus, Traore ve Sertic sakatlıkları yüzünden oynamayacaklar. Star sağolsun bu akşam maçları D-Smart'a ışınlamış durumda haberiniz ola.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin