2 Mayıs 2010 Pazar

Düğün ve Cenaze

Mayıs ayına girdik, artık şampiyonlar ve düşenler bir bir belli ediyorlar kendilerini. Fenerbahçe az puan farkınla önde olmasına rağmen şampiyondur benim gözümde ki olacaktırda. Yunanistanda Panathinaikos, Belçika'da Anderlecht ilk şampiyonlarımız. İtalya'da Roma ve İnter'in kapışması ne gibi bir akıbetle sonuçlanıcak bilmiyorum artık. Kıbrıstan sonraki asıl yavru vatanımız, gavur vatanımız Almanya'da da tablo şekilleniyor. Düğün kısmı Bayern Münih'e ait, cenaze kısmı ise Hertha Berlin'e ait.
Düğünler bu ligde Bayern ile özdeşleşmiş durumda zaten. Takımın lakabı boşuna " Rekordmeister " değil. Schalke bugün Werder'e 2-0 yenildi ve puan farkı 3 oldu. Aynı puan olunca Bundesliga'da genel averaja bakılıyor. Şuanki tabloda Bayern +39, Schalke +22 durumunda. Yani matematiksel olsada imkansılığı daniskası. Maçtan sonra Bayern'liler şampiyonluğu kutladılar. Maçıda 3-1 kazandılar Bochum'a karşı. 3 golüde Müller attı. Genç olmasına rağmen inanılmaz derecede bir olgunluğu var. Almanya'nın Dünya Kupası kadrosuna alınırsa ve şayet oyarsa adından çokca söz ettirecek Haziran ayında, demedi demeyin.
Cenaze işlemlerine geçecek olursak, Bundesliga'nın en köklü kulüplerinden biri olan Hertha Berlin, önümüzdeki yıl Bundesliga II yolcusu. Gerçekten şaka gibi. Hani sezon başından beri birine ligi takip ettirmeseniz, sonrada lig sonu sorsanız Hertha sence ligi nasıl bitirdi diye, bence vereceği cevap şampiyonluk olmazda, Şampiyonlar ligi vizesi aldımı yada Avrupa Ligine katılıyormu olur. Gerçekten şaka gibi. Koskoca Hertha küme düştü. Sahaya giren taraftarlarından sonra korkudan diğer maçı 5-1 almışlardı ama, Alman Einstein'nin meşhur görecelik kavramı gibi bişeymiş bu. Yazık oldu Hertha'ya. Aslında bakılırsa kimlere yazık olmadıki. Hatırlıyorumda Altay'ın göz göre göre şerefsizce lig düşürüldüğünü, çok iyi hatırlıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin