19 Mayıs 2010 Çarşamba

Al Sana Anadolu'dan Şampiyon

Tarih yine tekerrür etti, son dakika sendromuna yine yakalandı Fenerbahçe, yine kendine yaptı yapacağını. Biz asıl konumuz olan Bursaspor'a dalalım, Fenerbahçe kaçmıyor.
Senelerdir Anadolu'dan bir şampiyon gelsin geyiği, 2 senedir Sivasspor'un aşırı baskısı, Bursaspor'un şampiyonluğu hakeden oyunu sonunda hakkını buldu.İstanbul'dan gelen mucizevi haber bir şehirde tarihin yeniden yazılmasına neden oldu. Tüm şehirin kenetlendiği sezonda deplasmandaki Fenerbahçe ve Beşiktaş galibiyeti sonrasında daha Bursa'ya girmeden yollarda karşılanan bu takım kupa töreninin olduğu gün 40 bin den fazla taraftarınla kucaklaştı. Final maçı günü zaten taraftarların sadece gözleri sahada oynanan oyundaydı. Ruhları, kulakları, bedenleri, elleri, ayakları Kadıköy'deydi. Her türlü sonuca hazır vaziyetteydiler zaten. Teksas'ın kale arkasındaki pankartında " Helal Olsun Çocuklar " yazıyordu. Şampiyon olmasanda gibisinden. Ama onlar oldu. Beşiktaş'ın garip! futbolu sonunda maçı hemen bitirdiler sahada ve kafalarda.
İşin Kadıköy tarafına geçersek eğer, Denizli maçı bir yana böyle bir travma bu ülke futbolu ne gördü, nede kolay kolay görür. Maçtan önce herşey hazır, stad çevresinde 100 binlerce kişi var içeri giremesede, sarı lacivert bir Kadıköy. Maç öyle bir başladıki Fenerbahçe 20 dakikada kopartır maçı şampiyonluk şarkıları söyler tezim gerçekleşecek gibiydi. Ben böyle tempolu, istekli, rakibe nefes aldırmayan oyun hiç izlemedim, kim bilir ne zaman izlerim. Zaten 20 olmadan Güiza attı golü, Fenerbahçe şampiyondur artık derken, Burak'ın açtığı orta gidip gol olunca şok, şaşkınlık, beceriksizlik ve şanssızlık hortladı. 55 bin kişi nası izledi maçı ne şekillerde izledi, tipten tipe girdiler tv'nin gösterdiği kadarıyla. Alex'in hamile karısı bile fenalık geçirecek haldeydi yani. O vuruyor Onur çıkarıyor, diğeri vuruyor yine Onur, bir başkısı patlatıyor yine Onur. Maçı anlatan Melih Gümüşbıçak'ın dediği gibi " Onur Fenerbahçe'nin şampiyonluğu karşısında duruyor ", gerçektende durdu. Yanlış anons ve devamındaki akıbet ise korku filminden farksız değildi. Anası ağlatılan bir stad, çevre dükkanlar, polisle çatışma, yakılan dükkanlar, 16 plakalı arabaları linç etmeler - şöförde dahil -, yayın odası basmalar, hesap sormak için yönetici aramalar ve yanan bir stad. Uzun uzadıya gider bu aslında suçlular, sorumlular v.s. uzatmadan Şampiyon Bursaspor diyelimde bitirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin