22 Mayıs 2010 Cumartesi

Ağlama Melis

Gün gelir devran döner

Keser döner sap döner

Aslında biz bu olayları çok iyi hatırlıyoruz. Burda amaç Fenerbahçe'yi aşşağılamak asla değil. Ama fotoların altında yazdığı gibi Fenerbahçeli futbolcular bir şey yaptıklarında, heleki bu şampiyonluk yolunda olunca milletin gözüne fazlaca batmakta. Mesela geriye gidelim azda olsa.
Denizli'de kaybedilen şampiyonluk. Son maçlara gelinmeden önce Galatasaray derbisi zamanında, Ali Samiyen'deki maçtan sonra Bir baba hindi çektiren Tuncay sezon sonuna kadar hatırlanacak ve kızılacak bu eylemi yapmıştı. Lig sonunda Manisa deplasmanında 5-3 kaybedildi maç, ve asıl bomba olan zaten Denizli maçı. Galatasaray'lı taraftarlar biten sezon için futbolculara teşekkür amacında doldurdukları staddan şampiyon olarak çıktılar, ve hemen akabinde Galatasaray'a binen o hindi Ali Samiyen'de yönünü bi anda Tuncay ve Fenerbahçe'ye çevirmiş oldu.
2007-08 sezonuna damgasını vuran Fenerbahçe olayı, Kadıköy'deki derbide Deivid'in golünden sonra yapılan yengeç dansı. Bazı şeyler aşırıya gidilince rakip taraftarı fazlasıyla çığrından çıkarıyor. Söz konusu Fenerbahçe olunca bu iş elbet dönüp dolaşıp kendi ellerinde patlıyor. Kadıköy'de yengeç dansı yapanlara kontra ise yine can alıcı şekilde geldi o sene. Nonda'nın o meşhur kafası gol olunca bu kez sahada olmasada Ali Samiyen tribünlerinin çoğu yerinde yengeç dansı oldu. O maçla şampiyonluk yolunda çok büyük adım attı Galatasaray ve sonunuda getirip 17. şampiyonluğu kazandı.
Bu sezona geldik sonunda. İstatistiklere bağlıcam en sonunda bu olayları. Dönüp dolaşma olayı bildiğiniz gibi Baroni'nin ağlaması. Oda döndü dolaştı 2. resimde gördüğümüz gibi bir hal aldı. Şampiyonlukta son maçta yine kaçtı. Beşiktaş maçında sahaya atılan üzerinde şampiyonluk düşleyen siyah beyaz bir köpek ve Bilica'nın kazısı. Diğer takımların sezon içinde yaptıkları böyle dönüp dolaşıp geliyormu geri cidden bilmiyorum, yada gerçekten Fenerbahçe gibi antipatik derecede olmuyor sanırsam. Gün geliyor devran bir tek onlara dönüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin