6 Mayıs 2010 Perşembe

Süper Lig'in Son Durağı İstanbul

Dillerde dolaşan, heryerde yazılıp, çizilen, üstüne yorum yapılan Bank Asya Birinci Ligi Play-Off maçları bugün resmi ağızdan, Federasyon tarafından açıklandı. Tarihler beklenildiği gibi 17-20-23 Mayıs günleri oynanacak. Asıl önemli olan konu ise stad konusuydu. Ali Sami Yen ve Olimpiyat stadının isimleri olduğundan sık bir şekilde geçiyordu heryerde. Ali Sami Yen konusunda isabet doğruydu ama Olimpiyat stadının yerini Federasyon, Recep Tayyip Erdoğan stadına verildiğini belirtti. Yani kısaca Karşıyaka geçen sezon play-off finalinde elendiği ve maç sonu çıkan olaylar sonucu 5 maç ceza aldığı, o akşamdan beridir birbirlerini bir kaşık suda boğacak vaziyete gelen Kasımpaşa'da maç yapacak. Federasyonu hep eleştiriyoruzya, bu konuda eleştirilmeyi sonuna kadar hak ediyorlar. Karşıyaka'dan maç için kaç bin kişi çıkıp İzmir'den İstanbul'a gidecek, Kasımpaşa'ya gidecek. Diğer takımları geçtim bu konuda Karşıyaka'ya yapılan garip birşey bence bu durum. O kadar kişinin sorumluluğunu kim alacak çok merak ediyorum. Kavgaya, gürültüye, olaya belkide olmasını istememde akacak kanlara hazırlıklı olun bence. Bu arada zaten Kasımpaşa Altay'ıda eleyip Süper lig yolunu tutmuştu, ozamandır bu ikisi arasındada bir husumet var. Artı R.T.E stadında olası bir Altay-Karşıyaka maçında birde Kasımpaşa taraftarınıda eklersek, neler olur kimbilir. Felaket senaryosu yazmak değil amacımız, ama olabilecek şeyler bunlar. Karşıyaka bir Özgür daha vermek istemez, İzmir bir Özgür daha vermek istemez.
Eğer düzeltilme imkanı varsa ki zerre sanmıyorum R.T.E stadı bence çıkarılmalı şu fikstürden. Geçen yıl Ankara'ya 10bin kişi civarı giden bir Karşıyaka potansileyi vardı. RTE stadı 9 bin kişilik. Zaten staddan başka çokca şeye benziyor. İstanbulda stadlar sanki çuvala girdi. Ali Sami Yen gibi isabetli bir kararın yanına birde İnönü olsaydı çok iyi olurdu ama Federasyonumuz böyle, birde başkan İzmirli olacak. Demiyorum artık birşey.
Play-offları açıklayan TFF alt liglerdeki diğer play-off tarih ve stadları açıkladı. Bank Asya'ya yükselme maçları 25-27-30 Mayısta Antalya Atatürk stadı ve Mardan Arena'da oynanacak.
İşin Menemenspor'u ilgilendiren kısmıda açıklandı. Az önce Süper Lig play-offları için RTE stadı için okadar atıp tuttuk, şimdi birde Menemen açısından konuşmak gerekli ama. Okuyan kesin diyecek ne kadar husumet meraklısı bir insansın diye. TFF 3. lig play-offları 15-22 Mayısta Muğla Atatürk ve Fethiye İlçe stadında oynanacak. Demek istediğim konuya gelince, Muğla'dan başka yermi yok. Evet yer beğenmiyorum galiba. Menemenspor, Muğla'da Muğla'ya 2-0'dan 3-2 maç verdi. Maç sonunda olaylar çıktı, futbolcular bolbol ceza aldılar, 3 maç seyircisiz ve bir maç tarafsız saha cezası aldık Muğla maçından sonra. Klasman grubundaki diğer Muğla maçınada valilik ve 2 kulüp yönetimianlaşması sonucu Menemenspor taraftarları alınmadı. İşin ilginç tarafı o gün Muğla içine Menemen plakalı araçların girmesi yasaklandı. O maçtada yendiğimiz Muğlaspor küme düştü, önümüzdeki sene ait oldukları yerde amatör kümede mücadele edecekler.
Ne kadar kavga gürültü meraklısıyım ben böyle, ama bu kadar tesadüfte el insaf.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin