30 Ağustos 2009 Pazar

Avrupa'da Cumartesi

-Premier League-
Büyük maçlar Avrupa'da erken başladı bu sezon. Manchester United bugün evinde çoluk çocuk takımı olarak lanse edilmeye başlayan Arsenal ile oynadı. İlk yarının 39. dakikasında Arshavin'in golüyle Arsenal ilk 45 dakikayı önde tamamladı. 2. yarı uyanan şeytanlar, dengeli götürdükleri 2. yarıda 58. dakikada Rooney2in penaltı golüyle eşitliği yakaladılar, ilerleyen dakikalarda Diaby kendi kalesine attığı golle maçı ManUtd'a vermiş oldu. Diğer sonuçlar:
Chelsea: 3 – Burnley: 0
Blackburn Rovers: 0 – West Ham United: 0
Bolton Wanderers: 2 – Liverpool: 3
Stoke City: 1 – Sunderland: 0
Tottenham Hotspur: 2 – Birmingham City: 1
Wolverhampton: 1 – Hull City: 1

-Bundesliga-
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki diğer rakibi Wolfsurg bugün Allianz Arena'da Bayern'in konuğuydu. Konuk olduklarına pişman olmuşlardır zaten. 2 gün önce transfer edilen Robben 2. yarıda Hamit'in yerine girdikten sonra zaten filmi kopardı. 27'de Mario Gomez ile öne geçen Bayern, yeni transfer Robben'in beklenenden hızlı çıkmasıyla beraber 68 ve 80'de attığı gollerle maçı 3-0 kazandılar. Geçen yıl şampiyon olan Wolfsburg'un yerinde yeller esiyor gibi.
Bundesliga'daki diğer sonuçlar:
Stuttgart - Nürnberg: 0-0
Schalke 04 - Freiburg: 0-1
Bayer Leverkusen - Bochum: 2-1
Hannover - Hoffenheim: 0-1
Eintracht Frankfurt - Dortmund: 1-1

-La Liga-
Ve sonunda merakla beklenen lig en merak edilen takımın maçıyla başlamış oldu. Ronaldo, Kaka, Benzema ve Xabi gibi yıldızları kadrosuna katan Real ilk maçını seyircisi önünde Deportivo karşısında oynadı. Uasin Bolt'unda tribünden izlediği maçta Real öne geçtikçe Deportivo her defasında eşitliği yakalamasına rağmen Diarra'nın ceza sahası dışından attığı gole karşılık veremedi.
Real Madrid : 3 - Deportivo la Coruna :2
26' Raul
35' Cristiano Ronaldo (pen.)
60' Lass Diarra
------
30' Riki
46' Valeron

-Serie A-
Maalesef ülkemizin yayıncılık acizliği nedeniyle Milano derbisini kaçırdık. Inter deplasman statüsünde olmasına rağmen Milan'ı adeta parçaladı. Baştan sona üstün oynayan Inter, Milan'ı gerçektende bozguna uğrattı bu akşam. Yeni transfer Sneijder ve Milito ile pozisyonlar bulan Inter 29. dakikada Genoa'lıların paslaşmasında Motta'nın ayağından golü buldu. 34'te Maicon Gattuso tarafından düşürüldü ve penaltıyı kullanan Milito farkı 2'ye çıkardı. 40. dakikada yine Gattuso Sneijder ile 2 mücadele sırasında gördüğü 2. sarı kartla oyundan atıldı. Artık iyice rahatlayan Inter 45'de Maicon ve 67. dakikada ceza sahası dışından Stankovic'in attığı golle skoru belirledi.
AC Milan : 0 - Inter : 4
29' Motta
34' Milito
45' Maicon
67' Stankovic

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin