24 Ocak 2010 Pazar

Bembeyaz

İstanbul'daki kar yağışından haberi olmayan yoktur. En büyük sebebi maçların ertelenmesi olabilir. Zaten kar yağsa, yağmur yağsa, şimşek çaksa, gök gürüldese, birisi osursa İstanbul'da haberlerde flaş haber olur, o anda zaten ulusal kanallar bi anda yerel İstanbul kanalı oluverirler. Senelerdir bu böyle, değişmezde zaten. Adana, Bursa, İzmir, Trabzon, Erzurum falan bizim memleketten değil zaten oralara alışkınız biz yağış tiplerinden. İstanbul'a her yıl ilk defa yağıyor ne yağıyorsa!!! Federasyonda devletin malı, metereoloji müdürlüğüde devletin malı. Peki hiç mi haberleşme yoktur sizin aranızda. İllaki ertelemek için son dakikamı beklenir. Ulan Balkanlar'dan gelen dalga motorlarını biliyorsunuzda, dün sabah İstanbul'da hava bugün nasıl olacak onu bilemiyormusunuz ve ertelemek için son dakikayı bekliyorsunuz. İşte bu beraber çok sıkı çalışan devlet kurumları sayesinde Uğur Uçar bu halde.
Saat 7'de oynanacak olan Beşiktaş - İstanbul B.Ş.B. maçı saat 4 buçuk gibi yetkililer tarafından ileri bir tarihe ertelenmiş, yada ben yanlış anlamışta olabilirim. Öğlen oynanması gereken Kasımpaşa - Bursaspor maçıda aynı sorundan muzdarip bir şekilde ertelendi. ama maçın başlamasına dakikalar kala. Belediye'nin taraftarı yok, ki olsa bile İstanbul takımı nede olsa zaten bu ligde böyle taraftarsız her maçını binlerce değil yüzlerce kişiye oynayan takımın ne işi var hala anlayamıyorum. Peki Kasımpaşa - Bursaspor maçı. Az önce yazdığım gibi, hava tahminleri önceden yapılıyor ve havanın nasıl olacağı, o an ne biçimde olacağı şıp diye biliniyor değilmi, peki yazık değilmi hatta ayıp değilmi arma sevdası uğruna Bursa'lardan kalkıp gelen taraftarlara, o soğukta stadda bekleyen taraftarlara. Ve o bekleyişin ardından maçın ertelenmesi, ilk olarak yarına aynı saate ertelendi hala değiştirilmediyse ileriki bir tarihe atılmadıysa eğer. Kimbilir nerelerde, ne hallerde eğer maç yarına ertelenmişse bekliyorlardır. Belkide Kasımpaşa'lılarla büyük bir dostluğa vesilede olabilir bu kar. Haberim yok ama ileriki bi tarihe ertelenmesi bence mantıklı. Hava şartları olarak değil tabiikide oralara kadar gelen taraftarlar için.
Bu arada kar dedik, sahalar kapandı dedik. Bi kırmızı kar vardı hiç yağmayacak ve yağmayacağını bildiğim halde beklediğim. Peki ne oldu ona ? ne oldu sana ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin