1 Şubat 2010 Pazartesi

Floransa'nın Yeni Mor'u

Mutu'nun yediği naneyi bilmeyen kalmamıştır herhalde. Geçen haftaki en önemli haberlerden birisiydi. Diğeride tahmin edileceği gibi Terry'in kırdığı ceviz.
Mutu'nun yaptığı hata sonucunda en büyük kozlarından birini kaybetmiş oldu Fiorentina. Böyle büyük bir futbolcu bukadar ufak ve ucuz nasıl hata yapabilir anlamış değilim, nasıl profesyonel futbolcusun yani.
Eksiklik ve açılan delik Mutu gibi takımın demirbaşı olunca dolduracak oyuncu olarak Cassano'yu hedef seçtiler kendilerine. Madrid ile olan pürüzüde halletmiştiki Fio, bu sefer Cassano'nun sezon sonunda gelsemmki acaba ? söylemleri sonunda o işte yatmış oldu. Madrid pürüzü dediğimde, Cassano'nun Sampdoria'ya satılırken sözleşme gereği diğer transferde Real Madrid'in 5M Euro alacak olması.
Hemen anında hedef değiştiren Fio yönetimi, Saviola - Cardozo ikilisi arkasında kalan, pişsin, büyüsün, olgunlaşsın, Avrupa'ya ayak uydursun diye Benfica'ya kiralanan Barcelona'lı Kierrison'u bir nevi apar topar kadrolarına kattılar. Fiorentina resmi sitesinin düştüğü haberde, Kierrison Barcelona'dan 2 yıllığına kiralandı. Galiba satın alma opsiyonundan da söz ediliyor.
Yıldız statüsünde Güney Amerika'dan şaşalı bir şekilde gelip, ilerki zamanlarda da kuyrunu kıstırıp normal bir kulüpte bari bu çocuk oynamasın. Coritiba'dan 63 maçta 33 gollük bir ortalamayla Barcelona'ya geldi. Hemen Benfica'ya kiralandı. Saviola ile Cardozo coşunca onada 5 maçta 1 gollük bir istatistik çıktı. Şimdi 2 yıl Serie A'da mor formayı giyecek. Yarın 2 yıllık sözleşmeyide çakacaklar kendileri. Coritibalı Kierrison geri mi dönecek, yoksa seyyah Kierrison mu devam edecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin