11 Kasım 2009 Çarşamba

Yeni Formalar #2

adidas'ın 2010 için yaptığı dünya kupası formalarının tanıtımı devam ediyor. Bir önceki postta Arjantin ve Fransa vardı, ayrıca belli olmamakla beraber Meksika vardı ki o formanın giyileceği kesinleşti. Bİr önceki posttaki Arjantin söyleminden sonra formanın daha detaylı resimlerini gördükten sonra hemen hemen geçen yılki güzelliği var diyebilirim ama birde futbolcuların üstünde görmekte fayda var. Formanın 86 dünya kupası nostaljisini yansıttığı deniliyor, ki bence zerre alakası yok. Ve adidas bu yılki kalıplarında dikkat çekici derecede dar forma ve formanın arkasında bulunan X gibi değişik parlayan, sanki askı varmış gibi duran o mereti çözebilmiş değilim.
Geçen postta kararsızlık olarak bahsettiğim Meksika forması aslında oymuş, tanıtım olunca inandık o forma olduğuna. Formaya gelince geçen yılki gibi albenisi yok bana göre. Arkasında X olan kalıp bu forma için ve Yuanistan hariç posttaki diğer formalar için geçerli, gün geçtikce onunda ne olduğunu anlarız. Oldukça parlak bir forma ve geçen yılki formada bulunan Aztek'leri simgeleyen izlerden ziyade bu yılkinde sanki balık pulları varmış hissi uyandırıyor. Tip olarak kötü beğenmedim açıkcası.

Euro 96 şampiyonu takımın giydiği formaya o kadar çok benziyorki, yakası değişik olsa o forma gibi nostaljinin kralı olurdu. Kalıp aynı kalıp, sadelik süper, sağda duran logonun değişimi güzel olmuş ve sağ tarafta omunzdan aşşağı inin Alman bayrağı renkleri harika durmuş Japonya ile birlikte adidas'ın bu yıl çıkardığı en güzel formalar.

Her dönemde Japonya için çıkardığı formalarda genelde ayrı bi kalıp kullanan ve ona yaptığı formalardan kimseye giydirmeyen adidas, bu yılda Japonya için gerçektende çok güzel bir iş çıkarmış. Bana göre şimdiye kadar çıkanlardan en iyisi bu, ardından Almanya. Mavinin tonu ve kırmızının sadece bir yerde ve güzel bir şekilde kullanımı benim hoşuma gitti. Ve formadaki en büyük detay, forma kumaşı üzerinde olan Japon kültürünü yansıtan kabartma ve izler. Denk gelirse alırım bu formadan Celtic'ten şuan itibariyle vazgeçtim.

Hiçbir albenisi, olmayan geçen formaları forma kumaşı üzerine Yunan logosu işlemesiyle süper olan ve bu formaya bakınca eskinin yanında baya bir sönük kaldığını söyleyebilirim. Kalıp farklı ama tip olarak beş para etmez.

hayat biter forma bitmez, devam edecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin