6 Kasım 2009 Cuma

Kewell vs. Alex

Ve sonunda Galatasaray, bir Türk takımı daha gruplar bitmeden grupta çıkmayı garantiledi. Sonunda rahat rahat bi turnuva ve maçlar izliyoruz, bu sadece Galatasaray için değil Fenerbahçe içinde geçerli. Seyircisiz maçtı dün Bükreşteki maç. Yönetin protokole dağıtılan biletleri Bükreş'deki derneklere dağıtarak maçı sadece bizim için seyircili hale getirdiler. Zaten rakip güçsüz, üstüne üstlük seyircisi olmayınca bu harekette tam darbe indirmiş oldu. Sivas maçındaki kadro aynen sahadaydı. Rotasyona ihtiyaç duymadı Rijkaard. Mustafa Sarp, Mehmet Topal ve Barış Özbek'ten oluşan orta saha rakibin direncini bu alanda kırmaya başlıyor. Ve Harry Kewell. Ayrı ayrı parantezler açıp öyle anlatmak gerekir bu adamı. İzledikçe bu forma altında gördükçe insan ister istemez soruyor kendine. Harry Kewell bu ya diye. Dün akşam perdeyi o açtı. Çok güzel önüne aldı, çok güzel düzeltti ve aynı güzellikte tabelayıda değiştirtti. 3 dakika sonrasında Sabri'nin!!! isabetli ortasına Nonda'nın kafası maçı daha 25'ken koparttı. Sabri'nin isabetli ortası dedik, bu gördüğüm ikinci oluyor. İlki Trabzon maçında Kewell'ın gölündeki açılan ortaydı ve baş sorumluda Sabri. İyice Galatasaray hegamonyasında geçen ve cılız ama yer yer etkili Dinamo ataklarınla ilerleyen maçta maçın son düdüğünü Mehmet topal'ın harika golüyle tamamlandı. Orta beklenirken kaleye harika vurdu ve sonucunda gelen süper gol. Ve Galatasaray ilk baştada dediğim gibi grup maçları bitmeden, gruptan çıkmayı garantiledi. Şimdi içerde Panathinaikos ve deplasmanda Sturm maçları ile ilk iki sıra şekillenecek.

FC Dinamo 1948 Bucureşti : 0 - Galatasaray : 3
22' Kewell
24' Nonda
55' Mehmet Topal

Saat 10'da maç mı olur anlamış değilim. Nasıl bir Uefa kararıdır bu böyle bilmiyorum. Maç heyecanlı geçse bile belki millet uykudan esneye esneye izler ekranda maçı. Herneyse alan razı veren razı biz maçımıza bakalım. Dos Santos attığı golle geceye damgasını vurmaya çalışsada başrolda bir diğer Brezilyalı, Alex vardı. Santos2un attığı golde yabana atılamaz elbet, 2 kişiyi çok şık oyundan düşürdükten sonra topu içeri yuvarladı. Aklıma gelmedi değil Fenerbahçe şimdi golü attı, yine geri mi yaslanacak diye. Korkulan olmadı zaten, Steaua'nın golü geldi ve ilk yarıda orta alan mücadelesiyle sona erdi.İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe'de beklenen gol Alex'in serbest vuruşunda kafayı koyan Bilica'dan geldi. Ve artık sahne Alex'indi. Orta sahadan aldığı topla Steaua'lıları bir bir geçti. Kaleyi gördüğü anda öyle güzel ve düzgün vurduki topun ağlara gitmesinden başka çaresi yoktu sanki.
Zaten Romen futbolu fazlaca düşüş içinde artık, o geçtiğimiz senelerde parlayan hallerinden eser yok. Dün akşam zaten 2 maçtada gördük. Ne Dinamo, ne Steaua, oynamaya halleri yokmuş gibi sanki. Gruplarda ilk sıralar bizim, böylede gitsin. Hakettiğimiz yerler oraları.

Fenerbahçe : 3 - FC Steaua Bucureşti : 1
15' Andre Santos
51' Bilica
67' Alex
--------
38' Kapetanos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin