30 Kasım 2009 Pazartesi

Sunday Derbies

Merakla ve heyecanla beklenen derbilerin haftası dün akşam İspanya yada Katalunya'daki düdükle sona erdi. Herkezin beklediği, izlediği tv'ye yapıştığı El Classico'da Barcelona Ibra'nın golüyle Real'i devirdi. 98,000 kişinin doldurduğu Camp Nou'da oynanan maçta, geçen yıl Drenthe'nin yaptığı olayı bu yılda Ronaldo yaptı. 2 yıldır aynı sahada ve aynı kaleye kaçan net goller. Geçen yıl Drenthe günah keçisi olmuştu ama şimdi Ronaldo'yu sanmam öyle bi hale sokacaklarını. Madrid kontraya çıkarken topu elle kesen Bosquets ve Xavi-Iniesta-Messi üçlüsünün arasında pas manyağı olan Lass'ın Xavi'ye tekmesi sonucu her iki takımda maçı 10'ar kişi tamamladı. 159. El Classico'da son 2 maçtır olduğu gibi değişen olmadı ve Barça galibiyet serisini 3'e çıkardı.

Merseyside'de mavi ve kırmızının kapışmasında kuvvetli olan taraf Liverpool Goodison Park'ta 2-0 kazandı. Hafta içi Şampiyonlar Liginden elenip Europa League yolcusu olan morali bozuk Liverpool, son 3 derbide kazanamamasına rağmen dün Yobo'nun kendi kalesine attığı gol ve Kuyt'un skoru tayin eden golüyle kırmızılar gülen taraf oldu. Everton ile yaptığı 20 maçın sadece 2'sini kaybeden Liverpool artık bu maçlara derbi gözüyle bakarmı bilmiyorum. Ama Everton tarafının her maçtan sonra nefret ve kin dolduğu kanısındayım.

Gecenin en önemli ve en büyük derbisi bana göre Atina'daydı. 6'da başlaması gereken Olympiacos taraftar grubu Gate 7'nin stada gelen Panathinaikos otobüsünün önünü kesmesi sonucunda çıkan olaylar ve otobüsün stada geç gelmesi sebebiyle maç 1 buçuk saat geç başladı. Maç anında stad resmen yanıyordu meşalelerden. Böyle bir ortamda pisikolojik olarak etkilenmemek elde değil. Gazı alan Olympiacos'lularda maçı 2-0 kazanarak dün akşam Atina'nın rengini kırmızı yaptılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin