20 Kasım 2009 Cuma

Bir Ülkenin Kaderi ve Bir El

Bir futbolcu, ekmeğini bu işten kazanıyor. Hani herkez der ya helal ekmek ye haram geçmesin boğazından diye, belki abartıyoruzdur ama böyle bir futbolcuya bu hareket hiç yakışmadı. Sıradan bir gol olsa belki ama bu gol Fransa'yı Güney Afrika'ya götüren gol oldu eliyle düzelttiği ve verdiği pasla. Artık FIFA verirse bir ceza verir belki yada vermez, ama ceza verirse isterimki Dünya Kupasında oynamıyacak cinste bir ceza olsun. Çünkü yaşı itibariyle Henry'nin belkide son Dünya Kupası. Artık olan oldu herkez konuşcağı kadar konuştu, olan Avrupa'nın Afrikalısı İrlanda'ya oldu. Bir ülkenin kaderi Henry'nin elinden geçti yani. Son biletler dün akşam alındı. ve artık kontenjan doldu. Ayakta kalan yolcularda yerlerine oturmuş vaziyette artık.

Rusya, kura çekiminden sonra Arshavin'in aşşağıladığı Slovenya'ya Moskova'da son 10 dakika içinde yediği golün sayesinde deplasmanda 1-0 yenilerek yeni formalarıyla arz-ı endam etmekten diskalifiye oldular. İşte ne oldum demiyeceksin, 2002'den sonra Slovenya dünya vitrininde ama bu sefer herşeylerini borçlu oldukları Zahovic'ten yoksun bir şekilde.
Suyun diğer iki tarafında favori bu maç ev sahibi iken Yunan'lılar ne yaptı etti vizeyi aldı. Atina'da 0-0 biten maçtan sonra, Shevchenko ve askerleri Afrika yolcusu diye içimden geçirmiştim ama Otto usta yine zekasını çalıştırdı belkide. Maçı zerre izlemiş değilim ama Yunanistan'ın vizeyi kritik stratejik hamlelerle aldığının hissindeyim.

Ve belkide bizim için en kötü maçtı Bosna Portekiz maçı. Fransa'nın el olayından başka hiçbir şey izlemedim play off adına. Bu maçın yayını varmıydı bilmiyorum. Herkez kabul biz kendi salaklığımızdan gidemedik Afrika'ya zaten. Estonya'da alınan 1 puan, Ali Sami Yen'de İspanya karşısında alınan son dakika golüyle yenilgi, Belçika'ya verilen puanlar ve Bosna maçları. Uzatmaya gerek yok, ahlar vahlar belki bu yaz olmayacak ama Bosna olsaydı o topraklarda haddinden fazla batıcaktı o ekran bize. Portekiz deplasmanda evinde uyguladığı tarifeyi uyguladı ve yine 1-0 ile vizeyi kaptı. Avrupa'dan ziyade olaylı olaylardan sonra Cezayir ve gayet sakin bir şekilde Lugano'nun Uruguay'ı bileti kapanlar oldu. Artık ayakta kimse yok, kulağımız 7 Aralık'taki kurada, ardından Güney Afrika'daki finallerde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin