7 Kasım 2009 Cumartesi

Yeni Formalar #1

Puma ile başlayan milli takımların yeni formaları serisine bu sefer adidas ile devam ediliyor. 3 tane formamız var bu sefer ama 2'si kesin, biri kesin değil. Arjantin ve Fransa'nın formaları artık klasikleşti. Arjantin'in açık mavi - beyaz çubuklusu, en beğendiğim milli takım formalarından biri olan geçen iki sene giydikleri forma kadar güzel duruyor ilk bakışta ama yakından görmek, kumaşa bakmadan birşey söylemek mümkün değil. adidas yaptımı en iyisini yapıyor bana göre, nike gibi baştan sağma ve her takıma aynı kalıptan da değil. Maradona'nın veletlerine yeniler Güney Afrika'da yakışacak gibi duruyor.


Dünya kupasından sonra adidas ile Fransa arasındaki anlaşma son bulacak ve bu üretilen forma son adidas Fransa forması. Almanya ve İspanya ile birlikte en büyük milli takımlarından biriydi Fransa adidas'ın. Elinden nike'ye kaptırması bence çok büyük bir kayıp ve süpriz hatta. Son forma için hem biraz 1984'teki Platini'li forma ve 1998 Dünya Kupası şampiyonu olan takımın giydiği forma baz alınmış ve gayette hoş bir son forma olmuş. bu yıl hiç forma almadım daha Celtic yada Carlsberg'li son Liverpool forması arasında seçim yapabilmiş değilim ama parada yok orası ayrı mesele.

Şimdiye kadar en beğendiğim milli takımlar forması geçen yıl Meksika'nın giydiği yarım kollu formaydı. Adidas Meksika için ayrıca çalışmış bu besbelliydi ve en sevdiğim olduğu için bir okadar parada bayılmıştım ona. Forma baştan aşşağı Meksika esintileri taşıyordu. Bizim nike'den bekleyipte sallama bir şeritli formadan sonra o formaya baktıkça vay be adamlar harbidende yapış dedim kendime çoğu kez. Yukarıdaki forma Meksika'nın yeni forması!! Ama kesin değil tabikide, yani dünya kupasında bu formayı giyecekler diyemiyorum ki giymesinlerde yani o güzelim formadan sonra bu forma yanında acaip derecede kötü duruyor.

hayat biter forma bitmez, devam edecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin