8 Nisan 2010 Perşembe

Gelemeyen Kuranyi'ler

Her transfer dönemi ve bu dönem yaklaştıkça saygıdeğer basının gizli ve bi okadarda nokta isabetli transfer çalışmalarıda başlar. Her seferinde gizli çalışmalar yürütülür, gizli olan listeler ele geçirilir yada bu haberler iddia edildi denir ve yazı noktalanır. Zaten üç beş kuruşluk gazeteleri alan vatandaşta bilmediğinden hayallere kapılır, vuhh ulen bak bunu alıyormuşuz, siz anca bunu alırsınız gibi hayaller aleminin en tatlı futbol hayalleri başlar durur. Fotomaç, Fotospor, Fotogol kimleri getirmediki ülkemize. Bir Fanatik vardı kendini bozmayan, ama artık para her şey olduğu için oda taviz vermeye başladı ve ülkemizi futbolcu zengini yapanlar kervanına katıldılar.
Seneler boyunca kimler gelmediki şu yalnız ve güzel ülkeme. En basitlerinden bahsedelim, yoksa işin içine girdikmi çıkılmaz derecede fazla. Yalnış hatırlamıyorsam güzide spor basınının birisi 500 küsur futbolcu ismi yazmıştı bir yaz sezonu boyunca, ama gazeteyi unuttum şuan. Fenerbahçe için Roberto Carlos bir efsaneydi zaten. Resmi site yalanlamaktan bıkmadı, gazeteler yazmaktan bıkmadı. Artık okadar efsane olmuştuki, Adnan Polat anca formasını alırlar demişti. Carlos geldi ve resmi sitedeki bütün yalanlama haberleri sırra kadem bastı !!!
Galatasaray cephesinde ise rahmetli Özhan Canaydın zamanında Gallardo öyle tat vermiştiki anlatılmaz derecede. Hem transfer sezonunda, hemde haricinde hep geliyordu, ya uçak rötarlı yada eşi ikna edilemezdi.
Hasselbaink ve Kluivert. Beşiktaş için okadar çok özdeşleşmişlerdiki, yanlış hatırlamıyorsam Hürriyet gazetesi Beşiktaş formalı resimlerini çektirip duruyordu kamplarda bu futbolcularla. O kadar çok bu iki futbolcunun haberi vardıki sanki kulübün kuruluş amacı bu iki siyahi futbolcuydu. Ve daha niceleri.
En son olarak bugün Fanatik Kuranyi'yi 3 büyüğe paylaştırmaya başladı. Daha öncede yazılmadı değil ayrı ayrı şekilllerde ayrı zamanlarda. Fotomaç bir ara genellikle Kuranyi ve Fenerbahçe aşkından bahsederdi. Lincoln'den sonra Galatasaray ile pek bir muhatap olunmaya başladı, Beşiktaş ile gizli saklı görüşürlerdi hep. Bugün işte dediğimiz gibi menajeri Kuranyi'yi önerdi 3 kulübe. Aldığı para 2, 3 katına çıkacak diye falan filan. Neden bu kadar saçmalama gereksiniminde bulunurlar hiç anlamam. Millet salak değilki Ronaldinho ben Fenerliyim dediğinde yutsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin