15 Nisan 2010 Perşembe

Marseille Geliyor

Bu yıl sevdiğim takımlar Galatasaray haricinde iyi yoldalar. Galatasaray malum, Panathinaikos ipi göğüsledi Ege'nin karşı tarafında, Menemenspor play-off işini büyük ölçüde garantiledi bugün Tekirova karşısında ve Marseille.
Fransa'da ligin bitimine 6 hafta kaldı. Marseille bugün 30. haftanın erteleme maçında Sochaux'u dakika 88'de Mbia'nın golüyle 1-0 yendi ve en yakın rakibi Auxerre ile olan puan farkını 5'e çıkardı. Geçen yıl yıkılan Lyon hanedanlığı bu yılda geri dönemeyecek gibi duruyor, ki bencede çok zor. Ama bakınca Fransa ligi bu, ne zaman neyin olacağını önceden pek kestirebilmek kolay değil daha doğrusu.
1Marsilya32198565
2Auxerre32179660
3Lyon321610658
4Montpellier32177858
5Bordeaux31175956
6Lille32167955

İlk altı bu şekilde sıralanmakta. Marsilya bu hafta sondan ikinci sırada bulunan Boulogne ile oynayacak. Büyük bir süpriz olmazsa bu takımın düşmesi kesin gibi birşey. Düşme potasına en yakın ekiple arasında 11 puan fark bulunmakta. Marsilya için zorda diyemezsin kolayda diyemezsin işte. Geçen yılı biliyoruz, ellerinle verdikleri bir şampiyonluk var. Kalan diğer maçlarında St. Etienne ve en yakın durumda bulunan Auxerre ile oynayacaklar kalan 6 haftada.
2. sıradaki Auxerre'yi kağıt üzerinde zor olarak görülen Lyon ve Marsilya maçları bekliyor.
Bu yıl büyük sükse yapan bir Montpellier var Ligue 1'de. Yarışı baya en üst saflarda devam ettirdiler. Aslında hiç görmezlikten gelinen bir performans değil bu, lige yeni çıkmış bir takım için. Şampiyonluk ümitleri çok az olsada Avrupa kupaları için büyük oranda şansları var konum itibariyle. Ve bu haftasonu artık birbirleriyle maç yapmaktan fena halde sıkılmış 2 takımın maçı var. Bordeaux - Lyon. Bence yeterince sıkılmışlardır. Galip gelen diğerine asıl tekmeyi koyacaktır burada. Beraberlik durumunda iki takımda, olası Auxerre ve Montpellier galibiyetlerinden sonra yarış dışı kalır gibi olacaklar büyük ihtimalle. Büyük ihtimalle diyorum çünkü lig Fransa Ligi. Yazının başlığı Marsilya geliyor ama dediğimiz gibi söz konusu Fransa olunca, gelen Marsilya sadece yazı olarak gelir halde kalabilir, arkadan birinin kopup gelebilme ihtimali bile fazla. İlk 2 dışındaki diğer takımların ipi göğüslemesi halinsde ise şaşırmaya hiç lüzum duymam. Ama varsa yoksa Allez OM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin