7 Nisan 2010 Çarşamba

Futbolcu Psikolojisi - 1

Bir futbolcu psikolojisi düşünün, daha 23 yaşında, bu yaşta dünyanın en iyisi diye lanse edilmekte. Düşünsenize, kendinizi onun yerine koyun, harika futbol oynuyorsunuz, gün geçtikce sizi izleyenlerin ağzı sulanmıyor ve gram şımarmıyorsunuz. Belki o şımarıyorda bizim topraklara kokusu gelene kadar buharlaşıyordur.
Maradona 26 yaşında Dünya Kupasını kaldırdı. Messi şuan 23 yaşında ve Arjantin eğer, Arjantin gibi oynarsa Messi yazacak ders kitaplarında Maradona yerine. Ronaldinho'lu, Deco'lu, Giuly'li, Eto'o'lu, Thuram'lı, Rijkaard'lı Barcelona'nın şampiyon olduğu sezondu onu ilk izlediğimde. Oyuna sonradan girmişti, ilk top ayağına geldi golü attı, ofsayt oldu saymadılar. Aradan pek geçmei yine aynı noktada yine attı, bu gol geçerliydi. İlk izlediğim Messi odu ve Messi hala efsane olma yolunda ilerliyor hemde koşar adımda. Bu akşam 4 tane attı, Arsenal'e, Şampiyonlar Liginde, çeyrek finalde.
Bir futbolcu psikolojisi düşünün. Arsenal'e 4 tane gol atmışsınız Şampiyonlar liginde ve ertesi gün bütün gazeteler sizi yazıyor. Bütün dünya sizi konuşuyor. Düşünsenize, kendinizi onun yerine koyun, nasıl bir duygu olurdu bu ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin