12 Nisan 2010 Pazartesi

Kimisi Gece Alemlerinde Kimisi Sinema Peşinde Kimiside Para Peşinde

5 dakikalık protesto sesleri, geçen pazartesi oynanan Sivas maçından sonra yükselmeye başladı ama dün akşam oynanan maçta 5 dakikalık sessizliğin bozulmasıyla beraber aslında bu 5 dakika birikmişliğin kusulması olarak meydana çıktı. Maçta ilk bakışta dikkati çeken şeyler vardı. Staddaki bütün pankartlar ters açılmış durumdadı. Kapalıda sadece belli başlı pankartlar normal şekilde duruyordu. Diyarbakır Türkiye'dir diye bir pankartta vardı kapalıda. Diyarbakır Türkiye değildir, Türkiye 81 ildir.
Maçın konuşulcak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum, zaten blogların hepsi söz birliği yapmışcasına maçı değil, protestoyu ve yokuştan aşağı yuvarlanan ultrAslan'ı yazıyor. Neden yokuştan aşağı yuvarlanan ultrAslan. Protestonun asıl amacı derbide kaybedilen maç ve akabinde Sivas beraberliği ve potanın dışında kalınma. Ama tam hedef derbi mağlubiyeti. Peki bu protestonun asıl amacı derbi sonucu, peki derbi günü sizin yaptıklarınıza ne demeli. Galatasaray tribün tarihinin en yüz karası maçı bu maçtır bence, sulu derbi değildir budur. Sulu derbide amaçlar bambaşkaydı, çokta güzel oldu. Maçtan önce sokakta dünyaları içtiler, çoğunu kendim gördüm. Ayılanlar, bayılanlar, yamulanlar, kusanlar, alkolün bokunu çıkaranlar. Bu etti 1. Elindeki bileti 300'e 400'e satma peşinde olan, ligdeki en önemli maçta, para peşinde koşup stadda bağırmayan, içeriye girmek takımına 16 maçtır destek olup 1 maç paranın esiri olmayıp içeri girmen gerekirken elindeki bileti satman. Buda eder 2.
Rezil oldum o maç resmen, hayal kırıklığının en üst seviyesini gördüm. Ali Sami Yen'de son senesinde, yeni stadda alışmak için curva kültürü oluşsun diye Eski Açık'a geçildi. Her maça giden tayfa elindeki bileti sattı, para için en önemli maçta. Kimisi içti, içti maçta sustu. Kareografi dışında Eski Açık yoktu yani maçta. Golden sonra ise Fenerbahçe'lilerin şovu vardı.
Tamam sahadaki kadro UEFA kadrosundan sonra en sağlam 2. kadro olabilir, puanlar kaybedebilir, protesto edebilirsin sözüm yok. Ama boşuna demiyorlar iğneyi kendine çuvaldızı başkasına diye. Çünkü Eski Açık ahalisinin yaptıkları yenir yutulacak cinsten değildi. İnanın Yeni Açık'ta bulunduğun yerdeki insanlar kendilerini yırttılar sessizlik olmasın diye. Protesto etmeye hakkın vardır ama, kendi yaptıklarını düşününce sizi kim protesto etsin.
Maç içinde protesto amaçlı söylenen tezahürata gelince ise, bu kez tribünler haklı. İşte öle bi garip durum vardı dün akşam ASY'de. 5 dakikalık suskunlukta, kendi takımlarını destekleyen Diyarbakırlılar bile sustular bir süre sonra. Golden sonra tribüne giden Baros'u Arda tutup kulübeye doğru çekti. Herkez haklıydı işte dün akşam diyoruz ya.
Ve son olarak, her pankart ters asılmıştı. En çok birisi dikkat çekti. Metin Oktay'ın olduğuda tersti. Buna saygısızlık denir işte. Başka yerden bakarsan şerefsizlik olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin