26 Nisan 2010 Pazartesi

Lig Bitmiştir

Dün akşam 20,45 itibariyle lig bitmiştir. Bu saatten sonra hesap yapmak abeste iştigal olur. Fenerbahçe'nin Denizli'de kaybettiği şampiyonluğun acısı hala içindedir, kolay kolay gitmezde. İşte bu yüzden artık işi sıkı tutacak Fenerbahçe. Bursaspor ise belkide en büyük puan kaybını hiç beklemediği İstanbul Belediye maçında yaşadı. Beklenmedik bir mağlubiyet ve kaçan 3 puan. O akşam 3 puan alınsaydı, Galatasaray maçında puan kaybı hakkı olabilirdi. Galatasaray, Beşiktaş mevzularına hiç girmeye gerek yok ama iki kelam edelim.
Galatasaray bana göre UEFA şampiyonu kadrodan sonraki en kuvvetli kadrosunu kurmuştu. Yapılan transferler ve gelen oyuncular apaçık ortada. Geçen yılki gibi derbiden sonra lig bitti Galatasaray için.
Beşiktaş tarafında ise uzak bir takım olduğu için pek fazla birşeyde bilmiyorum desem doğru olur açıkcası. Geçen hafta derbide olanlar, yapılanlar, cumartesi günü oynanan maçtaki yansımaları bence azdı bile. 90 dakika küfür azmı diyorsanız, bence çok az. Aziz Yıldırım futbolun içinde oldukça, gerçekten oldukça böyle şeyleri çok yaşayacağız.
Ligin ilk iki takımına gelecek olursak, Bursa çok iyi olduğu bir sezonu bu şekilde liderliği devretmesi, heleki son 3 hafta kala yaşaması La Liga'daki Real'in 1 puan geriden Barça'yı takip etmesi olayına dönüştü.
Bu hafta maçları cumartesi saat 8'e aldı, TFF ve Lig Tv ortaklığı. Fenerbahçe evinde Eskişehirspor'u konuk edecek, eski lider Bursaspor'da Bursa Atatürk'te Kayserispor ile oynayacak. Bu iki maç şampiyonluk düğümünün çözüleceği maçlar iken, galatasaray'ın İstanbul Belediye sözde deplasmanı neden aynı saatte onu anlayamadım. Fenerbahçe 67, Bursaspor 66 puanda. Liderlik el değiştirebilir seviyede.En yakın Bursaspor'un 5 puan gerisinde olan Galatasaray'ın maçı neden aynı saatte olur, onu hiç anlamam. Kaç kişinin kahvelerde, biranelerde izleyeceği maç neden böyle güme gider hiç anlamam.
Kısadan hisse, önünda hala tazeliğini koruyan bir Denizli olayı varken, Şampiyon Fenerbahçe'dir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin