5 Nisan 2010 Pazartesi

Bursaspor ve 5 Yıldızı

Tribünden girdik, Bursa'ya bağlandık, Bursa ile devam edelim. Bursaspor ve logosundaki 5 yıldızı. TFF'nin beş şampiyonluğa logoda kullanılacak bir yıldız vermesi ile 4 büyükte logoya yıldız süslemesi ve yıldız savaşları yaşanmıştı. Beşiktaş'ın lig öncesinden kazandığı 2 Federasyon kupası ile logosuna 100. yılda iliştirdiği 2. yıldız, Fenerbahçe'nin bu olaya kızarak her olaydaki gibi çıbansal vaziyetleri ve beyaz formasına yıldızlar doldurması falan filan. Şampiyonluğu yok ama Sivasspor'un logosundada yıldız bulunmakta. Aynı yıldız olayı Bursaspor'da da var. Logoda 5 yıldız bulunmakta. Aklıma birden geldi yazmak, ne zamandır aklımdaydı zaten. Çoğu kişi biliyordur aslında bu yıldızların hikayesini.

1963'te Bursa'da bulunan beş amatör kulübün birleşmesi ile Bursaspor kuruldu.
* İstiklal Gençlikspor
* Pınarspor
* Akınspor
* Acar İdman Yurdu
* Çelikspor
Yıldızların herbiride işte bu 5 takımı ifade ediyor. Kulüp rengini Uludağın kar beyazından ve Bursa'nın yeşilliğinden aldığı yazılmakta. Yani cuk diye oturmuş renk olayı. Dediğim gibi yıldız olayını bilmeyen yoktur, içimde kaldığı için yazdım buraya.
Logolardaki yıldızlar, yakın geçmişte 2. ligden Süper Lig'e çıkmalar, ve son haftalardaki şampiyonluk şansları falan. Bursa ile Sivas arasında fazlasıyla benzer nokta var. Umarım sonları birbirlerine benzemez.

3 yorum:

  1. valla ben bilmiyordum, çok da merak ediyordum nedir bu yıldızların sırrı rengarenk diye. teşekkür ettim bu bilgilendirme için.

    YanıtlaSil
  2. ne demek okuyanın girenin çıkanın yorum yapanın olduğunu hissetmek daha iyi bi teşekkür bence

    YanıtlaSil
  3. böyle bloglar olmasa Anadolu'dan futbolu takip etmek bir hayli zor olmakta. her daim bilgiye açız...

    YanıtlaSil

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin