5 Nisan 2010 Pazartesi

Şampiyonluğa İnananlar

Geçen yıl aynı pozisyondaki Sivas ile bu yılki Bursaspor'u düşününce, Bursaspor'un daha istekli, daha arzulu oyunu, tribünlerin işin içine girmesi, Bursa'daki maçları tabir-i caizse 12 kişi oynamaları bu takımın, taraftarın ve şehrin komple inanmış ve arzulamış olduğunun göstergesi. Geçen yıl ve bu yıl Galatasaray - Fenerbahçe derbileri hemen hemen aynı zamana denk gelmişti. Geçen yıl berabere kalınınca iki takımda yarıştan kopup işi Sivas ile Beşiktaş'a devretmişlerdi. Bu yıl Fenerbahçe alıp potada kaldı kendisi, ve çaktırmadan ilerleyen Beşiktaş. Aslında Bursaspor'un bu istek ve arzusunun içinde Sivasspor'un geçen yıllardaki başarısı ve neden bizde böyle olamayız düşüncesi yatmakta. Eğer kendilerini saçma sapan puan kayıplarıyla ve çok çeşitli yöntemlerle doğratmazlarsa bu yılın şampiyonu Bursaspor olacak bana göre. Bursa'nın bu kadar kenetlenmesi, şehrin bu sefer fazlaca şampiyonluğu hissetmesi ve bu işin kolay yakalanmayacağı, anti Bizans havası ve en büyük etkenlerden biri olarak ki bana göre en büyük rakip olaraka kendilerine Beşiktaş'ı görmeleri.
Şu son 6 haftaya bakılınca Bursaspor'un Ankara maçından gelecek olan 3 banko puanı var. Kalan 5 maçtan 3'ü içerde, 3'ü dışarıda.
Gençlerbirliği - Bursaspor
Bursaspor - Gaziantepspor
Galatasaray - Bursaspor
Bursaspor - Kayserispor
Ankaraspor - Bursaspor
Bursaspor - Beşiktaş
Yukarıdaki tabloya bakılınca aslında işlerinin zor olduğunu düşünmekte fayda var. Galatasaray ile deplasmandaki oynayacakları maç belkide en fazla efor sarf edecekleri maçlardan biri olacak diğerlerine göre. Bu efor sarf etmeleri diğer rakiplerin yabana atılacak takımlar olduğu anlamına gelmez. Gençler, Antep ve Kayseri'nin 3 puan için sahaya çıkacakları kesin ama Anadolu kıyaklarıda olabilir, olursada şaşırmayın. Bu 5 maçta elbetteki puan kayıpları yaşanacaktır. Fenerbahçeli'ler artık Bursa'nın maçlarını dört gözle takip etme haftaları başladı.
Ve son hafta oynanacak olan Beşiktaş maçı. Bu maça ayrı bir gözle bakın. Bursa dolu dizgin gelmiş son haftaya. Şampiyonluk için dakikalar sayılmaya başlanmış vaziyette. Ankaraspor haftası bay geçilmiş ve takım bir hafta boşta, kafalar son maç olan Beşiktaş maçında. Puan yada puanlar ile şampiyon olacak Bursaspor. Baskı acayip derecede, şehir, insanlar, taraftarlar ve medya.
1 - Futbolcular bu baskıyı kaldırabilecekmi ?
2 - O hafta boyunca zaten Bursa'da hayat resmen duracak.
Yani baktığımız ve dediğimiz gibi final maçına geldik. Beşiktaş zaten bir Bursasporlunun hayatta en nefret ettiği şey, ki bana görede çok haklılar. Bursaspor'un olası puan kaybı ile şampiyonluk gitti diyelim, o stadda neler olur, neler çıkar herkez az çok tahmin edebiliyordur. Bir şehrin, bir emeğin son bulması, sinir harbi ve gitgide artan öfke. Kimse o tribünde tutamaz birbirini maçtan sonra, bu doğru çünkü. Bu yazdığımız sadece bir hayal ürünü ama, eğer son maç bu şekilde gelinir ve başlar ise, sonunun böyle olmasını istemem açıkcası, kavga olarak değil, skor bazında tabiiki.
Aslında buraya bunu yazarken, asıl belirtmek istediğim maç başında çatıdan aşağı sallandırılan bu pankart. " Ruhumuzu Huzura Erdirmeye O Kadar Yakınsınız Ki... ". Güzel ve yalnız ülkemin tribünlerinde gerçekten fazlaca güzel şeyler yaşanmaya başlıyor tribünsel olarak, renk olarak ayırt etmek saçma ve anlamsız olur bunu şimdi. Ama ne yazıkki, Ankara'nın ötesi yada Eskişehir'in ötesi bu işlerden çokca uzaktalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin