12 Nisan 2010 Pazartesi

4. Murat Elsaleh Fotoğraf Yarışması

ultrAslan - UNI kurucularından Murat Elsaleh yada nam-ı değer Foto Murat adına düzenlenen fotoğraf yarışması geçtiğimiz hafta içinde sonuçlandı ve kazanan fotoğraf sahibine ödülleri verildi.
İstanbul dönüşümden beridir yazmak için eskisi gibi hiç heves kalmadı sanki içimde, garip garip insan sorunlarınla uğraşmaktan buraya vakit kalmıyor bile.
Ödülü kazanan fotoğraf aşağıdaki Keita taklası isimli fotosu ile Mehmet Eskici kazandı.
Murat Elsaleh için EkşiSözlük'te yazan entryi aynen aktarıyorum size.


murat elsaleh kimdir?
en yakin arkadaşi kayhan berberoğlu anlatiyor…

ultraslan-uni’nin yitik kardeşlerinden murat elsaleh…

1980 yılının bir sonbahar gününde, yeşilin bin tonunu koynunda barındıran trabzon’da doğar murat... soyadına bakıp “senin neren karadenizli?” diye soranlara “ne o, arap şeyhliğini yakıştıramadın mı?” derdi. evet, murat baba tarafından ürdünlüydü ama “ben trabzonluyum daa” diye de eklerdi.

ilkokul, ortaokul ve liseyi trabzon’da okumuş murat… sonra istanbul’da yıldız teknik üniversitesi’ni kazanmış aynı benim gibi… o, gemi inşaatı mühendisi olacaktı ben de bildiğiniz inşaat mühendisi…

galatasaray’a, futbola, fotoğrafa, sinemaya, türk filmlerine, türkan şoray’a, orhan gencebay’a, sadri alışık’a, eski 45 liklere, eski arabalara aşıktı.

galatasaray’a olan aşkımızdan başka ortak özelliğimiz pek yoktu... ultraslan içindeki çalışmalarımızda samimiyetimiz arttı, sonra da ev arkadaşı olduk zaten. benim rizeli, o’nun trabzonlu olması iki inatçı karadenizliyi sürekli didişmeye götürse de birbirimizi bir o kadar da seviyorduk. çünkü biz galatasaraylıydık!

ultraslan-uni’nin kurulumunda murat’ın da emeği çoktu. zaten deplasmandı, amatör sporlardı demeden her yere beraber giderdik… bütün tribün fotoğraflarını o çekerdi… alpaslan ağabey o’na “foto murat” lakabını takmıştı. sonradan o eski model fotoğraf makinesiyle işkence çekmesine dayanamayıp yeni bir makine almıştık. çocuklar gibi sevinmişti.

kaldığımız ev dernek gibi kullanıldığı sırada evde yaptığımız sopalı pankartların en güzelleri o’nun tarafından çizilirdi.

murat meğer çok önceden yakalanmış lanet kanser hastalığına. önce o upuzun saçları dökülüverdi. tedavi gördü, iyileşti sandık. sonra ktu tıp fakültesi onkoloji bölümünde yattı uzun süre.

en bitkin anında bile söylediği tek şey vardı; hayatının en mutlu 4 senesini bizlerle yani ultraslan ile tanıştıktan sonra yaşamıştı.

6 nisan 2004’te kaybettik kardeşimizi… ama o bizim için ölmedi… ruhu hala bizlerle birlikte ve bizler tribünlerde olduğumuz sürece de o ruhu yaşatacağız.

diğer vefat eden kardeşlerimizi yaşattığımız gibi.

kayhan berberoğlu
eski ultraslan-uni koordinatörü

1 yorum:

  1. Bir ultrAslan 'lı olarak Yıldız teknik üniversitesinde idik. Elsaleh'i anmak üzere Fatih Üni'de ordaydı. Başımız sağolsun tekrardan!.

    YanıtlaSil

Tarihten Bir Sayfa

Blog Widget by LinkWithin